10 / 05 / 2024

Sosyal alan da ev kadar önemli!

Sosyal alan da ev kadar önemli!

Koç Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Koç, sosyal alanların metrekareye dahil edilmemesi için belediyelerle birlikte özel bir imar mevzuatı oluşturulmasını önerdi.



Koç Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Cenk Koç, sosyal alanların metrekare hesabına dahil edilmemesi için öneri sunduklarını belirterek "Belediyeler ile birlikte resmi bir şekilde sosyal donatı oluşturulması için özel bir imar mevzuatı geliştirilebilir. Konut yapmak insanları dört duvar arasına sokmak değildir" dedi.

 

Binaların altında, çocuk oyun alanları, toplantı alanları, fitness alanları gibi sosyal alanlar yaratmaya çalıştıklarını anlatan Koç, ortak alanların iç alanlardan daha önemli olduğuna işaret etti. Koç, yeni binalarında kuaför salonları, lostra, eczane, çiçekçi gibi ortak alanlar oluşturacaklarını belirterek "insanların asgari ihtiyaçlarını karşılaması lazım. Türk insanı bu kültürde bir bina eski zamanda bir mahalle" diye konuştu. 


Bağdat Caddesi'nde kentsel dönüşüm ile butik projeler yaptıklarını ifade eden Koç, 9-10 km. uzunluğundaki caddede yenilenmesi gereken konut sayısının 10 bin civarında olduğunu söyledi. Koç, "Pazardan yüzde 10 pav alsak çok mutlu olurum. İlk üçte olacağımızı biliyorum. Şu anda da seçilen bir firmayız. Caddenin iyi parselleri bizi tercih ediyor. Bağdat Caddesi'nin ardından Etiler, Ulus gibi şehir içlerindeki butik projelerde yer alacağız" ifadesini kullandı.


Cumhuriyet


Geri Dön