03 / 05 / 2024

Sosyal medyadan kazananlar dikkat! Radara 50 bin kişi takıldı

Sosyal medyadan kazananlar dikkat! Radara 50 bin kişi takıldı

Maliye Bakanlığı internet üzerinden gelir elde edenleri yakın markaja aldı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya üzerinden gelir elde eden 65 bin kişinin 50 bininin tam bildirim yapmadığını söyledi. Bakan Nebati, uzaktan çalışma yolu ile gelir elde eden dijital göçebelerin de kayıt




Hazine ve Maliye Bakanlığı,  sosyal medya üzerinden, e-ticaretten ve uzaktan çalışma yoluyla gelir elde edenleri yakından takip etmeye başladı. Takipte bir radar sistemi kullanılıyor.

Yazılı açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati “Elde edilen gelir bazında bugüne dek 6 bin mükellef analiz edildi, gelirlerini kısmen ya da tamamen beyan dışı bırakan mükellefler özelinde saha denetimlerine başlandı” bilgisini verdi. 

Bakan Nebati, sosyal medya üzerinden gelir kazanan 65 bin kişiden ise 50 binin kısmen veya tamamen gelirini beyan etmediğini tespit ettiklerini söyledi.

Pandemi süreci boyunca tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de e-ticaret sektörünün hızla büyüdüğünü dikkat çeken Nebati, bu süreçte, sanal ticaret pazarları aracılığıyla yapılan ticari işlemlerin mali denetiminin önem arz ettiğini bildirdi.

Nebati, e-ticaret sektörünün sağlıklı büyümesine katkı sağlamak üzere 'Risk Analizi Genel Müdürlüğü' tarafından yürütülen kapsamlı çalışmalar neticesinde, oluşabilecek vergi kayıplarını detaylı bir şekilde inceleyip analiz ettiklerini söyledi.

6 bin mükellefin analizi tamamlandı E-ticaret ile ortaya çıkan yeni iş modelleri, pazarlama stratejileri, yenilikçi bir altyapı anlayışı ile kurulan radar sistemini anlatan Nebati, “Bu denetimlerin sıklığı ve çapını artıracak ve sektöre yönelik tüm verinin mali ve finansal boyutunu yakından izleyeceğiz” dedi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön