22 / 07 / 2024

Sosyal medyadan kazananlar dikkat! Radara 50 bin kişi takıldı

Sosyal medyadan kazananlar dikkat! Radara 50 bin kişi takıldı

Maliye Bakanlığı internet üzerinden gelir elde edenleri yakın markaja aldı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya üzerinden gelir elde eden 65 bin kişinin 50 bininin tam bildirim yapmadığını söyledi. Bakan Nebati, uzaktan çalışma yolu ile gelir elde eden dijital göçebelerin de kayıt




Bakan Nebati sosyal medya üzerinden elde edilen reklam gelirleri, canlı yayınları, içerik üretim kazançlarını, çevirimiçi oyun gelirleri yani kısaca sosyal medya gelirlerinin vergisel yükümlülüklerini yakından izlediklerini aktardı. Dünya gazetesinin haberine göre Nebati, “Bugüne dek Youtube, Facebook, Instagram, Bigo Live, Twitch, TikTok, Dlive ve Scorp mecraları üzerinden yapılan analizler sonucu, 65 bin kişi analiz edildi” bilgisini verdi. 

Sosyal medyadan kazananlar dikkat! Radara 50 bin kişi takıldı

Bunlardan 50 bininin sosyal medya aracılığı ile elde ettiği gelirler üzerinden vergisel yükümlülüklerini kısmen veya tamamen yerine getirmediğinin tespit edildiğini ifade eden Nureddin Nebati, bunların da 3 bin 500’ü için saha denetimlerine başlandığını ifade etti.

Editör Notu: Bu haber 10 Eylül 2022 tarihinde saat 04.22'de yazıldı. An itibarıyla dolar kuru 18 lira 24 kuruş, euro 18 lira 25 kuruş, altının gramı ise 1.001 lira değerindedir.

iPhone 13 Pro 512 GB artık A101’de satışta. İşte 10 Eylül 2022 fiyat 
Gamerların favorisi Oppo A55'e Carrefoursa'dan indirim! A101'i bırakın Migros'u bırakın! 10 Eylül 2022 fiyat listesi!
Kia Eylül fiyat listesi yayınlandı! Gözlerinize inanamayacaksınız! İşte, Kia Sorento’nun 10 Eylül 2022 fiyat listesi…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön