27 / 04 / 2024

Sosyal yardım alan vatandaşlara son dakika haberi! O ödemeler zamlandı!

Sosyal yardım alan vatandaşlara son dakika haberi! O ödemeler zamlandı!

Sosyal yardım alanlara son dakika açıklamalar yakından takip ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ödeme miktarları ve tarihleri için açıklamalar geliyor. Ocak ayında pek çok kalemde aylıklar güncellenirken, sosyal yardım ödemelerinde de artış yaşandı.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardım alanlara son dakika müjdesi geldi. 2023 yılı kapsamında sosyal yardım ödeme miktarları değişiklik meydana geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini zamlı haliyle hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız" dedi. Pek çok kalemde yapılan aylık ödemeleri için ayrıntılar merak ediliyor.

Sosyal yardım alan vatandaşlara son dakika haberi! O ödemeler zamlandı!

Bakan Derya Yanık, ocak memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemeyle sosyal yardım modelleri çerçevesindeki ödemelerle ilgili yaptığı açıklamada, "Yaşlı ve Engelli Maaşı, Evde Bakım Yardımı ve Sosyal Ekonomik Destek ödemelerini zamlı haliyle hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Yanık, bu yıl tüm toplumu hedefleyen sosyal hizmetlere ve yardımlar ile ilgili kapasite ve hizmetlerini iyileştirmeye, yeni hizmet modelleri ve alanları ortaya koyma, ortaya çıkacak yeni zorluklara ve risklere çözümler üretmeye devam edeceklerini belirtti.

İşte, sosyal destek ödemelerinde son ayrıntılar...


Geri Dön