02 / 05 / 2024

Sotheby's International Realty, Türkiye'de arapların ilk durağı oluyor!

Sotheby's International Realty, Türkiye'de arapların ilk durağı oluyor!

Sotheby's International Realty dünyadaki 44 ülkede 590 ofisi ile yurt dışından Türkiye'de gayrimenkul almak veya kiralamak isteyenlerin taleplerini karşılıyor



Dünyaca ünlü gayrimenkul pazarlama şirketi Sotheby's International Realty Türkiye Genel Müdürü Arman Özver, Sotheby's Realty'in Türkiye pazarında da büyük hedefleri olduğunu söyledi. Emlakdream'e açıklamalarda bulunan Arman Özver, "Konut, iş merkezleri, oteller, ticari merkezler ile proje pazarlaması yapıyoruz. Proje pazarlamak bizim için önemli bir iş. Şu anki gidişatta münferit kişilerin ve kurumların gayrimenkullerinin satışını üstleniyoruz. Mart veya nisan ayı gibi Bomonti'de konut ve apart otelin yer aldığı bir projenin satışına başlayacağız" dedi.

1.5 yıldır Türkiye'de
Sotheby's International Realty'nin, Hitay Yatırım Holding'in girişimiyle 14 Aralık 2010 tarihinde Türkiye ofisini açarak l hizmetlerine başladığını i hatırlatan Özver, 1.5 yıldır Türkiye pazarında olmalarına rağmen oldukça fazla ilgi gördüklerini ve yoğun bir şekilde çalıştıklarını anlattı.

Sotheby's'in üst segmente hitap eden bir emlak şirketi olduğuna vurgu yapan Özver, "Türkiye'de sunacağı hizmetin yanı sıra, dünyadaki 590 ofisi aracılığıyla yurtdışından Türkiye'de gayrimenkul almak ya da kiralamak isteyenler ile yurtdışında gayrimenkul sahibi olmak isteyenlere de 'kişiye özel' lüks ve kaliteli gayrimenkul hizmetlerini uluslararası düzeyde sunuyoruz" diye konuştu.

Konutlar lüksleşiyor
Özellikle yabancıların Ege ve Akdeniz Bölgesi'ne olan ilgilerinden ötürü Turkey Sotheby's'in geçen yıl ikinci ofisini Bodrum Göltürkbükü'nde açtığını, gelecek 5 yıl içinde ofis hedeflerinin 10 olduğunu belirten Özver, "Turkey Sotheby's International Realty'nin şu an elinde bulunan portföyünün değeri 600 -650 Milyon dolar civarındadır. Ayrıca 3 yıl sonunda hedeflenen ciro hedefleri de 1 milyar dolardır. Bu hedefe ulaştıktan sonra yıllık işlem bazında yüzde 20 büyüme hedefleniyor" dedi.

İstanbul'daki konut projelerinin yüzde 15'inin lüks konutlardan oluştuğuna dikkat çeken Özver, "Bu fiyatlar, özellikle İstanbul'un bazı bölgelerinde Londra, Paris, New York fiyatlarını yakalamış olup, çok yakın bir gelecekte daha da yukarılara tırmanması bekleniyor. Özellikle Rusya, Azarbeycan, Türki Cumhuriyet'leri gayrimenkul alımı konusunda ilk tercih edecekleri Türkiye, marka olarak da ilk bildikleri Sotheby's" dedi. Özver, Türkiye'de 2010'da lüks tüketime 14 milyar dolar harcandığını da hatırlattı.

Boğazda yalı ve köşk satıyor
Sothbey's International Realty Türkiye Genel Müdürü Arman Özver, İstanbul Boğazı yakalarında gerçek anlamda 60 yakın yalı olduğunu ve yalıların satışı konusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi. Arman Özver, "Bunların 10'a yakını bizde. Yabancı yatırımcı satın almayı uzun bir süreçte yapıyor. Yerliler de piyasayı iyi takip ediyor. Biz de bu konuda önemli bir yerde bulunuyoruz. Yalı fiyatları metrekare fiyatları 10 bin dolardan başlıyor. 100 milyon dolara kadar yalı var" dedi.
 
TÜRKİYE Sotheby's International Realty'nin özellikle Ortadoğu ülkelerinin gayrimenkul alımı konusunda ilk çalacakları kapı durumunda olduklarını belirten Arman özver, "Hakikaten önemli bir kavşakta bulunuyoruz. Ayrıca Türkiye'nin marka değerinin artması Sotheby's'i de burada öne çıkarıyor. Proje yatırımcısının en büyük hedefi projesini en iyi fiyatla ve en hızlı satmak. Turkey Sotheby's International Realty'in işi yatırımcıyı bu projelere getirmek olacak"

Dünyada 590 ofise ulaştı
Gayrimenkul satış ve danışmanlık markalarından Sotheby's International Realty, 2012'in ilk aylarında Barcelona, Tayvan, Milano ve Londra'da Princeton, Pennigton, Cranbury, Montgomery, Lambertwille bölgelerinde yeni ofisler açtı. Sotheby's, açılan bu yeni ofisleriyle dünya genelinde 44 ülkede 590 ofise yükselmiş oldu.


 


Geri Dön