30 / 04 / 2024

Soyak atıktan da faydalanmak için enerjiye yoğunlaştı!

Soyak atıktan da faydalanmak için enerjiye yoğunlaştı!

Gayrimenkul sektörü firmalarından Soyak, şantiyelerdeki atıkları, çimento ve dökümdeki kalıntıları geri dönüştürmek için enerji sektörüne yoğunlaştıklarını açıkladı. Çamlıbel, amaçlarının bir malzemeyi birden çok defa kullanmak olduğunu aktardı...



Gayrimenkul sektörü firmalarından Soyak, şantiyelerdeki atıkları, çimento ve dökümdeki kalıntıları geri dönüştürmek için enerji sektörüne yoğunlaştıklarını açıkladı. 


Her yıl 1,1 milyon lira ciro elde eden şirketin üst yöneticisi (CEO) Emre Çamlıbel, yenilenebilir ve temiz enerjiye yönelecekleri bilgisini verdi. Şu an jeotermal ve rüzgâr enerjisi alanında yatırımlarının devam ettiği bilgisini veren Çamlıbel, amaçlarının bir malzemeyi birden çok defa kullanmak olduğunu aktardı. 


Gayrimenkul ve enerjinin yanında çimento ve döküm alanında bu yüzden var olduklarını kaydeden üst yönetici, bu alanlara yönelmelerinde enerji israfında ön sıralarda olan Türkiye'de bir farkındalık oluşturmayı da amaçladıklarını söyledi. Türkiye'nin cari açığının yıllık enerji ithalatına denk geldiğine dikkat çeken Çamlıbel, "Bu enerjinin yarısını binalar tüketiyor. Biz de bunu fark edince bir araştırma yaptık. Bir baraj için harcanan paranın enerji tasarrufu için binalara harcanması halinde 7 kat daha fazla verim alındığını gördük. Bu sebeple 'Akıllı Yıldızlar' projesini başlattık." dedi.


Zaman Gazetesi 


Geri Dön