05 / 05 / 2024

Soyak genç mühendis adaylarını destekliyor!

Soyak genç mühendis adaylarını destekliyor!

Soyak, Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü (BÜYAP) tarafından gerçekleştirilen 7. ‘Design&Construction-Üniversitelerarası Öğrenci çelik Köprü Yarışması’na altıncı kez sponsor olarak genç mühendis adaylarını destekledi...



Elli yılı aşkın bir süredir sektöründe öncü projelere imza atan Soyak, gayrimenkul sektörünün geleceğine yön veren genç mühendis adaylarını ve gayrimenkul sektörüne katkı sağlayan etkinlikleri desteklemeye devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü (BÜYAP) tarafından bu yıl 7. Kez düzenlenen Design&Construct-Üniversitelerarası Öğrenci Çelik Köprü Yarışması’na altıncı kez destek oldu.


18-20 Nisan tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye ve Avrupa’dan birçok üniversiteden takımlar katıldı. Avrupa’da başka bir eşi olmayan yarışmanın amacı üniversitelerin mühendislik ve mimarlık bölümlerinde okuyan öğrencileri dostça bir ortamda bir araya getirmek, teorik olarak projelendirdikleri köprülerini sergileme ve zamana karşı diğer öğrenciler ile yarışma fırsatı sunmak. Her yıl yüzden fazla üniversite öğrencisi derslerde gördükleri teorik bilgileri büyük bir emekle pratiğe dökerek üniversitenin

eğlenceli atmosferinde mühendisliğin minyatür bir uygulamasına ‘Design and Construct’ sayesinde imza atıyorlar.


Değerlendirme sürecinde yatay ve düşey ağırlık testleri uygulanan köprüler, maliyet ve verimlilik kategorisinde ölçümlendirilmenin yanı sıra, estetik açıdan da değerlendirildi. Üç gün süren etkinliğin sonunda yarışmada dereceye giren öğrenci ekipleri açıklandı. Birinciliği İstanbul Kültür Üniversitesi’nden Spantech adlı ekibin kazandığı yarışmada, Zagreb Üniversitesi’nden (University of Zagreb) Team K adlı ekip ikinci sırada yer alırken, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin Storm adlı ekibi ise üçüncü oldu.


Soyak Yapı Genel Müdürü Ümit Saraçoğlu’nun jüri üyesi olarak yer aldığı etkinlikte, Saraçoğlu Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü’yle gerçekleştirilen bu işbirliğinin, sektör ve üniversite için karşılıklı bilgi alışverişine olanak tanıdığını belirtti. Saraçoğlu, “Boğaziçi Üniversitesi’nin 150. Yılını kutladığımız 2013 yılında bu etkinliğin genç mühendis adayları için anlamı daha da büyük. Onların heyecanı ortaya çok başarılı işler çıkardı. Soyak olarak biz de gençleri desteklemeyi sürdüreceğiz” dedi.


Geri Dön