01 / 09 / 2024

SOYAK'tan enerjiye 1 milyar dolar

SOYAK'tan enerjiye 1 milyar dolar

Soyak Holding CEO Vekili Çamlıbel, “Önümüzdeki 3 yıl içinde enerji alanında yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım yapacağız” dedi.



Soyak Holding CEO Vekili Emre Çamlıbel, şirket olarak enerji yatırımlarına devam ettiklerini söyledi. Şu anda Soyak'ın, inşaatı devam eden iki tane hidroelektrik santralinin (HES) olduğunu belirten Çamlıbel, “Bunlar su toplama alanı olan kapsamlı HES'ler. Bunlara ilaveten Anadolu'nun çeşitli illerinde beş tane HES'in inşaatına bu sene başlayacağız” dedi.

İKİ HES'LE BAŞLADI

Bir tane termik santralin de planlamasına bu yıl başlayacaklarını ifade eden Çamlıbel, şöyle devam etti: “Bu yatırımın projelendirme aşamasına geldik. Önümüzdeki üç yıl içinde enerji sektörüne yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım yapacağız. Geçen senenin sonunda iki HES ile bu yatırımlara başladık.” Yeni planları hakkında da bilgi veren Çamlıbel, “Güneş, jeotermal ve rüzgar lisanslarımız ve yatırım planlamalarımız da var” şeklinde konuştu.

CİRO HEDEFİ GEÇEN YILLA AYNI

Çamlıbel, holding olarak en fazla yatırımı 2009 ve 2010 senesinde enerji sektörüne yapacaklarını, gelir üretiminin ise 2011 yılından itibaren başlamasını öngördüklerini belirtti. Gayrimenkul sektöründe uzun dönemdir faaliyet gösterdiklerini hatırlatan Çamlıbel, “2009 yılında ofis, AVM projelerimizi planlamaya devam edeceğiz. Gayrimenkulde ciro beklentimiz geçen yıl gibi 400 milyon lira” dedi.

İSTANBUL (Bugün)

Avrupalı yatırımı en fazla İstanbul'a yapmak istiyor n PricewaterhouseCoopers ve Urban Land Institute'nin işbirliği ile hazırlanan 2009 yılı Avrupa Gayrimenkul Piyasalarında Gelişen Trendler Raporu'na göre, kriz nedeniyle güvenli ve riski az yatırımlar odak noktası olurken; İstanbul yine Avrupalı gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi oldu. Gelişme öngörüleri açısından İstanbul 1. sıradayken, yatırım öngörülerinde, Münih ve Hamburg'un ardından 3. sırada yer aldı.

KÜÇÜK ÇİN'SİNİZ

Düzenlenen toplantıda konuşan TİM eski Başkanı Oğuz Satıcı, İstanbul'un potansiyel anlamda Avrupa'da birinci şehir olduğunu belirterek, “Fakat risk anlamında 20'nciyiz. Bu risk faktörünü ortadan kaldırmamız gerekiyor” dedi.

Rapora göre gayrimenkul yatırımcıları, uzun vadede potansiyeli nedeniyle Türkiye'nin cazibesini koruduğunu belirtiyor ve Türkiye'yi yatırım açısından “küçük ölçekli Çin” olarak tanımlıyor.
Bugün

Geri Dön