27 / 04 / 2024

Soyak'tan İzmir'e çevreci evler!

Soyak'tan İzmir'e çevreci evler!

Soyak'ın Holding CEO'su Emre Çamlıbel, Siesta projesinin yeni etabı Soyak Siesta Blue evleri ile son 6 yılda İzmir'de toplam 1 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını belirtti.




Soyak'ın Holding CEO'su Emre Çamlıbel, Siesta projesinin yeni etabı Soyak Siesta Blue evleri ile son 6 yılda İzmir'de toplam 1 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını belirtti. Tamamen çevreci ve tasarrufa dayalı bir tasarımla inşa edilen projeyi tanıtan Çamlıbel, evlerin satışa çıkmadan 1500 ön talep aldığını ve Aralık 2014'te teslim edileceğini ifade etti


Soyak'ın  İzmir  Karşıyaka'da az katlı bina anlayışıyla oluşturduğu ve wellness (iyi ve sağlıklı yaşam) teması üzerine oluşturulan Siesta projesinin yeni etabı Soyak Siesta Blue'nin tanıtımı gerçekleştirildi. Bayraklı İzmir Arena’da düzenlenen toplantıda projenin detaylarını anlatan Soyak Holding CEO’su Emre Çamlıbel, yeşil bina kriterlerine göre tasarlanan ve LEED Silver sertifika adayı olan projenin daha satışa çıkmadan 1500 ön talep aldığını ve Aralık 2014'te teslim edileceğini söyledi.


Milyarlık yatırım


Soyak olarak İzmir’e yatırım yapan ilk ulusal firma olmanın ve devam eden projelerle birlikte son 5-6 yılda 1 milyar TL’lik yatırımla 5 bin konut kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Çamlıbel, beş etaptan oluşan Siesta projesinin üçüncü etabının tamamlandığını ve yüzde 95’inin de satıldığını, yeni etabın ise Aralık 2014’te teslim edilmesinin planlandığını söyledi.


Yaklaşık 13 bin metrekare alan üzerine inşa edilen ve 285 konutluk projenin toplamda 500 milyon liraya mal olacağını vurgulayan Çamlıbel, bugüne kadar bu etapla birlikte 1700 dairenin satışa sunulduğunu, Soyak Siesta Blue’nun yatırım tutarının da yaklaşık 100 milyon TL olduğunu belirtti.


Çevreci tasarım


Wellness (iyi ve sağlıklı yaşam) temasıyla satışa sunulan projede, doğal unsurları ön plana taşıyan peyzaj tasarımı, enerji tasarrufu sağlayan teknolojik uygulamalar bulunduğunu belirten Çamlıbel, şunları söyledi: "Evlerimizin mimarisi güneş ışığını en iyi alacak şekilde tasarlandı. Camları özel olarak seçildi. Mantolama şartnamenin öngördüğünden fazlasıyla uygulandı. Musluklar ve ampuller tasarruflu olanlardan seçildi. Düşük karbon emisyonlu araçları teşvik etmek amacıyla özel park yeri yapıldı. Bitkiler daha az su tüketenlerden seçildi. Bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla özel parkur yapıldı. Tamamen yerli malzeme kullanıldı. Çevre aydınlatmaları göğü değil yeri aydınlatacak şekilde tasarlandı" dedi.


Lansmana özel fiyatlar


Projede satışa sunulacak dairelerin fiyatlarıyla ilgili de bilgi veren Çamlıbel, Soyak Siesta Blue’nun lansman kapsamında çok özel fiyatlarla ve yüzde 1 KDV avantajıyla satışa sunulduğunu söyleyerek, "26 Eylül 2013 Perşembe gününe kadar geçerli olan lansman kampanyasında 1+1 daireler 98 bin, 2+1 daireler 189 bin, 3+1 daireler ise 260 bin liradan satılacak. Aidatlar ise Soyak’ın tasarruflu ev tasarımları kapsamında sağladığı yaklaşık 2TL/metrekare değerine sahip düşük aidat ile sunulacak. Dolayısıyla hem yatırım hem de oturmak adına ev sahibi olmak isteyenler için yine avantajlı bir durum sağlayacak” dedi.




Yenigün




Geri Dön