02 / 05 / 2024

Sözleşmeli er olmak isteyenlere müjde! Sözleşmeli er alımları başladı!

Sözleşmeli er olmak isteyenlere müjde! Sözleşmeli er alımları başladı!

Kara Kuvvetleri Komutanlığı yeni personel alımı yapacağını duyurdu. Sözleşmeli er kadrosuna personel alımının gerçekleşeceği belirtildi ve adaylardan istenen şartlar bu duyuruda yer aldı. İşte o duyurunun detayları…



Sözleşmeli er alımında en az ilkokul mezunu olanlar başvurabilecekler. Bunun dışında birtakım başvuru koşulları daha bulunmaktadır ve yeni sözleşmeli er alımı ancak bu şartlara uyan kişiler arasından gerçekleşecektir. Birçok kişinin şimdiden başvurduğu sözleşmeli er kadrosu başlangıçta 10 bin TL civarında maaş alıyor.  

Sözleşmeli er olmak isteyenlere müjde! Sözleşmeli er alımları başladı!

Sözleşmeli er başvuru şartları nelerdir?

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın sözleşmeli er alımında başvuru şartları listelenmiştir. Kişinin Türk vatandaşı ve erkek olması gerekmektedir. Aynı zamanda en az ilkokul mezunu olmalıdır ya da yurt dışında buna denk bir okuldan mezun olması şartı aranmaktadır. Başvuran kişilerin askerlik hizmetinde erbaş ve er olması, hali hazırda müracaat yapılan yıl içerisinde Ocak ayının ilk günü dikkate alınarak 25 yaşını bitirmemiş olmak ancak 20 yaşından da gün almış olmak şartlar arasındadır. Henüz askerlik yapmamış ya da tamamlamamış olanlar da buna dahil olmaktadır. Başvuru şartları sadece bunlarla sınırlı değildir. Askeri okullar ya da Türk Silahı Kuvvetleri’nden ilişiğinin kesilmemiş olması, kamusal haklardan yoksun bırakılmamış bir kişi olmak ve unun gibi daha pek çok şart yer almaktadır. Hali hazırda tüm şartları karşılamadığı anlaşılan ancak buna rağmen başvuran adaylar, aşama fark etmeksizin başvuruları iptal edilecektir. 
 


Geri Dön