12 / 05 / 2024

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları belli oldu! e-Devlet öğretmen atama sorgulama nasıl yapılır? 

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları belli oldu! e-Devlet öğretmen atama sorgulama nasıl yapılır? 

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları resmen belli oldu. Peki e-Devlet öğretmen atama sorgulama nasıl yapılır? İşte merak edilenler...



Öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 103 alandan atama gerçekleştirilirken, bu çerçevede en çok atama gerçekleştirilecek 5 alanda, sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan belirlendi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 45 bin Öğretmen Atama Programı’nda gerçekleştirdiği son dakika açıklamasında "Tek kalemde Cumhuriyet tarihimizin en büyük öğretmen atamasını da bugün gerçekleştiriyoruz. Bugün atamayla göreve başlayacak öğretmenlerimizin yaklaşık yarısı deprem bölgesindeki illerimizde vazife üstlenecek" ifadelerini kullandı ve bugün atamasınıugün ataması yapılacak  45 bin öğretmenin her birini ayrı ayrı tebrik ettiğini söyledi. 

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları belli oldu! e-Devlet öğretmen atama sorgulama nasıl yapılır? 

Açıklamasında "Önceki hafta 4 bin 134 engelli kardeşimizin atamasını yapmıştık. Böylece son 10 yılda toplam 12 bin 98 engelli öğretmenimizi öğrencileriyle buluşturduk" diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ataması yapılan öğretmen sayısının 800 bini bulduğuna dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün sizlerin de katılımıyla eğitim ordumuzu daha güçlendiriyoruz. Ülkemizde 2002 yılında yaklaşık 500 bin öğretmenimiz vardı. Bu sayı artık 1 milyon 200 bine ulaştı. Böyle palavrayla, biz şu kadar öğretmen atadık, atayacağız demeyle olmuyor. Tarihinde ne yaptın? Ne kadar öğretmen atadınız bunları söyleyin. Biz yaptıklarımızı söylüyoruz. Şu andaki mevcudun yüzde 75’inden fazlasını biz atadık" dedi. 

EYT'liye BES detayları netleşti! Kampanyalar peş peşe geldi! İkinci emeklilik fırsatı...

Altın almalı mıyım, beklemeliyim? İslam Memiş o rakamı işaret ederek uyardı! Bunu yapmayan bin pişman olacak

Manisa'da heyecanlandıran çalışma! Salihli'deki petrol kuyusundan numune çıkarılmaya başlandı!

Olası Marmara depremiyle ilgili çarpıcı açıklama: Bir an önce hazırlık yapılmalı! 


Geri Dön