28 / 04 / 2024

Manisa'da heyecanlandıran çalışma! Salihli'deki petrol kuyusundan numune çıkarılmaya başlandı!

Manisa'da heyecanlandıran çalışma! Salihli'deki petrol kuyusundan numune çıkarılmaya başlandı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Manisa'nın Salihli ilçesinde geçen sene Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından açılan kuyuya kurulan atbaşı pompayla numune çıkarılmaya başlandı.



Aktarılan son dakika detaylarına göre, Manisa'nın Salihli ilçesinde geçen sene Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından açılan kuyuya kurulan atbaşı pompayla numune çıkarılmaya başlandı. Paylaşılan detaylara göre, Yağbasan-1 Arama Sahası'na yüzeye çıkartılan numuneler, incelenmek için tankerlerle İzmir’in Aliağa ilçesinde yer alan petrol rafinerisine gönderiliyor.

Manisa'da sondaj firması olan ve bölgede bağımsız olarak araştırmalar yapan Jeofizik Mühendisi Adnan Karataş, gazetecilere konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Yağbasan'daki çalışmaların umut verici olduğunu, kurulan atbaşı pompanın da petrol beklentisini artırdığını dile getirdi.

Manisa da heyecanlandıran çalışma! Salihli deki petrol kuyusundan numune çıkarılmaya başlandı!

Yaptığı açıklamada geçen sene sulama amaçlı açılmış olan kuyudan çıkan sıvının TPAO tarafından incelendiğini ve ölçüm neticesinde numunenin yüzde 95'lik kısmının su, yüzde 5'inin petrol olduğunun anlaşıldığını belirten Jeofizik Mühendisi Adnan Karataş, "Onun için buraya Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) üretim amaçlı atbaşı pompa kurdu. Bu atbaşı ile rezervuardaki petrol çıkarılacak." diye konuştu.

Yine konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kuyudan çıkan petrolün yakın çevredeki fay kırıklarından sızdığını tahmin ettiklerini dile getiren Jeofizik Mühendisi Adnan Karataş, "Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) bu yüzden ileriki aşamalarda sismik, gravite veya elektrik çalışması yaparak daha iyi sonuçlar elde etmeyi hedefliyor. Ayrıca yaklaşık olarak 500 metre doğumuzda yeni bir sahada sondaj yapmayı hedefliyorlar. Burada da TPAO'dan yetkili arkadaşlar çalışmalar yapacak. 200-300 metre arasında çalışma yapmayı hedefliyorlar." dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön