28 / 04 / 2024

Avrupa’da haftalık çalışma süresi 4 güne indi! İşte haftada 4 gün çalışan ülkeler!

Avrupa’da haftalık çalışma süresi 4 güne indi! İşte haftada 4 gün çalışan ülkeler!

Pandeminin ardından evden çalışma gibi esnek modeller yaygınlaşırken, bazı Avrupa ülkeleri haftalık 4 gün çalışma sistemine geçti. Bazı ülkelerde ise pilot uygulamalar devam ederken, kısa çalışmanın iş verimini artırdığı belirtiliyor.



Pandemi çalışma hayatındaki iş yapış şekillerini de değiştirirken Avrupa ülkelerinde evden çalışmanın  yanı sıra çalışma süresinin de giderek kısaldığı dikkati çekiyor. Bazı Avrupa ülkeleri haftada 4 gün çalışma sistemine geçerken, bazı ülkelerde pilot uygulamalar sürüyor.

Ekonomim Gazetesi’nden Hilal Sarı’nın haberine göre, dünya genelinde henüz tamamen 4 günlük çalışma sistemine geçen ülke yok ama birçok ülkede pilot çalışmalar devam ediyor.

Uzmanlar, pilot çalışmalardan elde edilen bulgulara göre çalışma süresinin haftada 4 güne kısaltılmış olmasının şirketlerin verimini düşürmediğini, aksine bazı durumlarda ciddi iyileşmeler sağlandığını belirtiyor. Avustralya, Kanada, ABD, Japonya ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde de kısa çalışma uygulamalarına rastlanırken, bu konuda öncülük edenlerin Avrupa ülkeleri olduğu gözleniyor. Haberde, uzun yıllardır Avrupa ülkelerinde haftalık çalışma saatlerinin 35 saatin altına indiğini ve part-time çalışma modellerinin uygulandığı kaydedildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön