13 / 05 / 2024

Avrupa’da haftalık çalışma süresi 4 güne indi! İşte haftada 4 gün çalışan ülkeler!

Avrupa’da haftalık çalışma süresi 4 güne indi! İşte haftada 4 gün çalışan ülkeler!

Pandeminin ardından evden çalışma gibi esnek modeller yaygınlaşırken, bazı Avrupa ülkeleri haftalık 4 gün çalışma sistemine geçti. Bazı ülkelerde ise pilot uygulamalar devam ederken, kısa çalışmanın iş verimini artırdığı belirtiliyor.



İNGİLTERE: Geçen yıl 70 şirketten 3 binden fazla çalışanın katılımıyla 4 günlük çalışma süresine ilişkin bir deneme yapıldı. Çalışma sonucunda herhangi bir verim kaybı olmadığı, aksine bazı durumlarda verimin arttığı gözlendi.  

FRANSA: 4 günlük çalışma süresini deneyen ülkelerden birisi. 22 yıl önce haftalık çalışma süresini 35 saate indiren ülkede, gelecek 10 yıl içerisinde 10şirketten birinin 4 gün çalışmaya geçeceği tahmin ediliyor.

ABD ve KANADA: Amerika’da ortalama çalışma haftası 38,7 iken, Kanada’da haftada 40 saat mesai yapılıyor. Bu ülkelerde de 4 günlük çalışma süresine ilişkin pilot uygulamalar yürütülüyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön