14 / 05 / 2024

Sözleşmeli öğretmenlik sonuçları açıklandı mı 2023? Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları nereden öğrenilir?

Sözleşmeli öğretmenlik sonuçları açıklandı mı 2023? Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları nereden öğrenilir?

Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları belli oldu mu? Binlerce kişi bu sorunun yanıtını araştırıyor. İşte detaylar!



Sözleşmeli öğretmenler başvuru sonuçlarını belli bir süredir merakla bekliyordu. Beklenen gün geldi çattı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 45 bin sözleşmeli öğretmen atama başvuru yapan adayların sözlü sınav sonuçlarını açıkladı.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Sözleşmeli öğretmenlik yapacak olan öğretmen adayları, sözlü sınav sonuçlarını e- Devlet sistemi üzerinden öğrenebilirler. Adayların atama tercihleri ise 2-6 Mayıs tarihinde alınacak ve atama sonuçları da 8 Mayıs tarihinde duyurulacak. Öğretmenler, 1 Eylül tarihinden itibaren okullarında görevlerine başlayacak.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sözlü sınav sonuçlarına dair yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde inşasını gerçekleştirmek için çalışmalar yürüttüğümüz "Türkiye Yüzyılı"nda öğretmenlerimiz, eğitimdeki başarının anahtarları olacaklardır. Sözlü sınav sonuçlarını bugün açıklandı. Öğretmenlerimize de başarılar dilerim. Ülkemiz için hayırlı, uğurlu olsun..." diye konuştu.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİL BRANŞ DAĞILIMI!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, branş dağılımı hakkında da konuştu. 103 alandan atama yapılacağına dile getiren Bakan Özer, bu kapsamda en fazla atama yapılacak beş alana dair de şu bilgileri vermişti; "45 bin öğretmen alımında sınıf öğretmenliğinde 7 bin 878 kontenjan ayrılırken, rehberlik alanına 3 bin 604 ayrıldı. Okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269 kontenjan ayrıldı ve ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayrıldı."

Öğretmen atamalarının en fazla son 20 yılda yapıldığının altını çizen bu sayının 500 binden 1 milyon 200 binlere denk geldiğini anımsatan Bakan Özer, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği yeni 45 bin sözleşmeli öğretmen atamasında son 20 yılda bir defada yapılmış olan ilk ve en büyük öğretmen ataması olacaktır. Bu konuda eğitime verilen önemde gözler önündedir” dedi.


Geri Dön