05 / 05 / 2024

Sözleşmeli personele kadroda son viraj! Sözleşmeliye kadro ne zaman geliyor? Bakan Bilgin açıkladı! 

Sözleşmeli personele kadroda son viraj! Sözleşmeliye kadro ne zaman geliyor? Bakan Bilgin açıkladı! 

Sözleşmelinin kadroya geçişi için son hazırlıklar tamamlandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kapsamı duyurdu. Peki, Sözleşmeliye kadro kimleri kapsıyor, ne zaman gelecek, koşullar neler? İşte ayrıntılar...



Bakan Bilgin daha önce de sözleşmeliye kadro ile ilgili olarak "Kamuda özel durumlar dışındaki tüm sözleşme türlerini tek tipe indireceğiz. Kamu görevlilerinin tüm haklarını onlara vereceğiz ve kadro tahsis edeceğiz. Bu çalışmayı tahmin ediyorum ki bu ay sonunda bitireceğiz" açıklamasında bulunmuştu. 

Kamuda sözleşmeli olarak çalışan yaklaşık 600 bin personelin kadro verilmesiyle ilgili son viraja tam anlamıyla girildi. Teknik çalışmanın tamamlanmasından sonra verilecek. Bu kapsamda son değerlendirmeleri yapmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Memur-Sen yönetimi, geçtiğimiz günlerde Bakanlık'ta buluştu.

Sabah'ta yer alan habere göre;  Toplantıda, Memur-Sen yönetiminin sözleşmelilere kadro konusundaki raporlarını sunacağı ve bu konuda taleplerini aktardığı ifade edildi. 

Sözleşmeli personele kadroda son viraj! Sözleşmeliye kadro ne zaman geliyor? Bakan Bilgin açıkladı!  

Taşeron işçiler, EYT, geçici ve mevsimlik işçilerle ilgili çalışmalarına devam eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kamuda 550 bin civarındaki sözleşmeli personelin kadroya alınmasıyla ilgili hazırlıkları da sürdürüyor. 

Hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan 6. Dönem Toplu Sözleşmeyle hüküm altına alınan sözleşmeli kamu çalışanlarıyla ilgili düzenlemede sona gelindi. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, yaptığı açıklamada, 300 bini öğretmen, sağlık personeli ve din görevlisi olacak şekilde kamuda 550 bin civarında sözleşmeli personel bulunduğuna dikkat çekti ve bu personellerin senelerdir kadrolu çalışanlarla aynı işleri yaptığının altını çizdi. 

Sözleşmeli personele kadroda son viraj! Sözleşmeliye kadro ne zaman geliyor? Bakan Bilgin açıkladı!  

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamuda özel durumlar dışındaki tüm sözleşme türlerini tek tipe indireceklerini söylerken, "Kamu görevlilerinin tüm haklarını onlara vereceğiz ve kadro tahsis edeceğiz." açıklamasında bulundu ve özellikle kamuda çok parçalı halde bulunan sözleşmeli sisteminin sadeleştirilmesi ve kadro haklarının verilmesinin söz konusu olacağı gündeme geldi. 

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalıştırılacak sözleşmeli personel konusu ile ilgili kanun teklifi hazırlanıyor. Hazırlanan kanun teklif ile hizmet akdi ile sözleşmeli olarak istihdam edilecek personelin hizmet koşulları, işe alınma ve işine son verilme halleri, görev ve yetkilerini, hak, yükümlülük ve sorumlulukları, ücret ve diğer ödemeleri ile özlük işlerinde düzenleme yapılacak. 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sayıları 600 bine yaklaşan personelin kadroya geçirilmesini talep ettiklerine vurgu yaptı ve "Sözleşmeli olup kadroya geçmek istemeyen bazı kısımlar var, onlar evet kalsın. Ama geniş çerçevede süreli sözleşmeli, süresiz sözleşmeli gibi farklı mevzuatlar üretilerek kamudaki bütünlüğün dağıldığı alan toparlansın ve kadroya geçirilerek bu tartışma tamamen bitirilsin istiyoruz" açıklamasında bulundu. 

PTT KPSS şartsız 55 bin personel alımı tarihleri açıklandı mı? 2022 PTT personel alımı başvuruları başladı mı?

Altın raydan çıktı! Her an her şey olabilir! Hazır olun! İslam Memiş'ten hiç duyulmamış açıklama geldi

Milyonlarca esnafa faizsiz kredi veriliyor! 300 bin TL'lik esnaf kredisi başvurusu nasıl yapılır? 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön