05 / 07 / 2024

Sözleşmeliye kadro ne zaman verilecek? Sözleşmeliye kadro ne zaman gelecek? 4 B sözleşmeli personele kadro verilecek mi?

Sözleşmeliye kadro ne zaman verilecek? Sözleşmeliye kadro ne zaman gelecek? 4 B sözleşmeli personele kadro verilecek mi?

Sözleşmeli personele kadro ne zaman verilecek? merakla soruluyor. İşte sözleşmeliye kadro konusuna dair merak edilenler!



SÖZLEŞMELİYE KADRO NE ZAMAN VERİLECEK?

Kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi ve yasa halini aldı. Sözleşmeliye kadro teklifinin Resmi Gazete'de yayınlanmasından sonra yürürlüğe girmesi bekleniyor.

4B SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO VERİLECEK Mİ?

  • 4B'li personeller, mahalli idareler personelleri, teşkilat kanunlarına dayalı olarak çalışan sözleşmeli personeller, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, kamu dışı aile sağlığı personelleri, vekil imam hatip ve müezzin kayyımlar ile vekil ebe ve hemşireler de düzenleme içinde yer alacak.
  • Diyanet İşleri Başkanlığı çerçevesinde vekil imamhatip ve vekil müezzin-kayyum olarak görev yapanlar 30 gün içinde başvurmaları halinde KPSS puanı ve sınavdan başarılı olurlarsa, memur kadrolarıma atanacaklar.
  • Sözleşmeli sanatçılarla birlikte bunlar ile aynı ya da benzer görevleri yerine getiren 4B kapsamında farklı mali ve sosyal haklara sahip olarak 1 yıldan az süreli ve mevsimlik hizmetler kapsamında istihdam edilen sözleşmeli personeller de sürekli görev yapan sanatçılarla aynı statüde sayılacak.
  • Açıktan vekil ebe ve hemşire olarak görev yapan ve kanundaki genel şartlara sahip olanlar bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten başlayarak 30 gün içerisinde müracaat etmeleri halinde, Sağlık Bakanlığı tarafından ebe ve hemşire kadrolarına atama yapılacak.

ŞARTLAR NELERDİR?

  • Kadroya geçişler, talebe bağlı olmaktadır. Kadroya geçmek istemeyen sözleşmeli personelin hakları, görevi bitene kadar şahsa bağlı olarak koruma altına alınacaktır.
  • Kamu hizmetlerinde aksama yaşanmaması için bu kapsamda kadroya geçecek mahalli idareler personelinin sadece mahalli idareler arasındaki nakil işlemi yapılabilecek; diğer sözleşmeli personel de sözleşmeli statüdeki sürelere bağlı 4 yıllık hizmetini tamamladıktan sonra nakil hakkına kavuşacak.
  • İstihdam edilecek personel, düzenleme yürürlüğe girdikten hemen sonra kamuya giren sözleşmeli personel 3 sene görev yaptıktan sonra memur kadrolarına atanası yapılacak. Ayrıca bu düzenleme ile; mahalli idarelerdeki sözleşmeli personel istihdamını, memurlar gibi düzenlenecek ve personel için KPSS zorunluluğu getirilecek.

Ocak ayı doğalgaz yardımı ne zaman yatacak? Doğalgaz yardımı ne zaman yatar 2023?

Ehliyet affı 2023! Ehliyet affı çıktı mı? Ehliyet affında son durum ne?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön