05 / 05 / 2024

Spil Dağı'nda yangın çıktı!

 Spil Dağı'nda yangın çıktı!

Dün akşam saatlerinde Manisa'da, Spil Dağı Milli Parkı'nda çıkan orman yangını söndürülmeye çalışılıyor




 Spil Dağı Milli Parkı giriş noktasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, kızılçam ağaçlarıyla kaplı alanda, rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı.


Manisa Belediyesi itfaiye ekipleri ve  İzmir  Orman Bölge Müdürlüğü havanın kararması nedeniyle havadan müdahale edilemeyen yangına, çok sayıda arazözle karadan müdahale ediyor.


Manisa kent merkezinden de gözlemlenebilen yangın nedeniyle, güvenlik güçleri, milli parka giden yolu araç trafiğine kapattı.


Söndürme çalışmaları güçlükle yapılıyor


Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, söndürme çalışmalarının, aşırı rüzgarlı hava ve bölgenin çok sapa olması nedeniyle güçlükle yapılabildiğini söyledi.


Yangını karadan söndürme çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Daşöz, şöyle konuştu:


''Aşırı rüzgarlı hava ve bölgenin çok sapa olması, yangını kontrol altına alma çalışmalarını olumsuz etkiliyor. Ümidimiz rüzgarın durması. Ayrıca meteoroloji de yağmurun beklendiğini bildirdi. Bir taraftan arkadaşlarımızın yürüttüğü çalışmalar diğer taraftan meteorolojik şartların da düzelmesi ile sonuç alınır diye ümit ediyoruz''


Bu arada, şu ana kadar yaklaşık 20 hektarlık kızılçam ormanına zarar veren yangına, 40 arazöz, 5 dozer, 10 yer ekibi ile Manisa, Saruhanlı, Akhisar ve Turgutlu ilçe belediyelerinin itfaiye araçları ile iş makineleri müdahale ediyor.


AA


Geri Dön