30 / 04 / 2024

SPK iki şirketin daha halka arzına onay verdi

SPK iki şirketin daha halka arzına onay verdi

Borsa İstanbul'da halka arz olan şirket sayısı hız kesmiyor. Sermaye Piyasası Kurulu SPK iki yeni şirketin daha halka arz talebine onay verdi. İşte SPK'nın aldığı diğer kararlar...



Kurul bülteninde ayrıca Gedik yatırım Menkul Değerler'in 177,4 milyon liralık, Euro Yatırım Holding AŞ'nin 90 milyon liralık bedelli, İdeal Finansal Teknolojiler ve Danışmanlık AŞ'nin tahsisli sermaye artırımı talepleri de onaylandı.

Kurul ayrıca Creditwest Faktoring'in 210 milyon liralık, Volkswagen Doğuş Finansman AŞ'nin 500 milyon liralık, Enerjisa Enerji'nin 15 milyar liralık, Ak Faktoring'in 143 milyon liralık, Şekerbank'ın 1,5 milyar liralık borçlanma aracı ihraç başvurusuna da izin verdi.

SPK ayrıca TF Varlık Kiralama AŞ'nin 15 milyar liralık, Kalkınma Yatırım Varlık Kiralama AŞ'nin 2 milyar liralık kira sertifikası ve VİDMK ihracı başvurusunu onayladı.

SPK bültenine göre Albaraka Portföy Yönetimi AŞ Boyut Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile Kalkınma Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ Kalkınma ODTÜ Teknokent Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun kuruluşuna izin verilmesi ve katılma paylarının ihracına ilişkin ihraç belgesinin onaylanması talepleri de olumlu karşılandı.

İdari para cezaları ve suç duyuruları

SPK bülteninde yer alan bilgilere göre; Diriteks Diriliş Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. finansal raporlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) zamanında ve tam olarak bildirmediği için 69 bin 783 liralık idari para cezasına çarptırıldı. Ayrıca Global Menkul Değerler AŞ (GLBMD) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda ise bir isme 1,75 milyon lira idari para cezası verildi.

Ayrıca A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'ye, RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makine Sanayi Ticaret AŞ (RTALB) tarafından 13 Mart 2020'de Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan özel durum açıklamasının öncesinde ve sonrasında RTALB pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler sebebiyle 24 milyon 646 bin lira idari para cezası verildi.

Kurul ayrıca 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (SPK) ve ilgili mevzuat kapsamında yapılan incelemeler sonucunda 5 kişiye de toplamda 1,15 milyon liralık idari para cezası verdi.

Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar AŞ'nin (Mensa AŞ) hesap ve işlemlerinin 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn) ve ilgili mevzuat kapsamında incelenmesi sonucunda bir isim hakkında suç duyurusu yapılmasına karar verildi. SPKn ve ilgili mevzuat kapsamında yapılan incelemeler sonucunda ise üç isim hakkında suç duyurusu, bir kişi ile ilgili de suç ihbarı yapılması kararlaştırıldı.

Kurul ayrıca Türkiye'de yerleşik kişilere yönelik olarak internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırdığı tespit edilen 59 internet sitesine erişimin engellenmesi için hukuki işlemlerin yapılması kararı verdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön