03 / 05 / 2024

Spotify’a da zam geliyor: Abonelik ücretleri güncelleniyor! İşte yeni fiyatlar...

Spotify’a da zam geliyor: Abonelik ücretleri güncelleniyor! İşte yeni fiyatlar...

Dijital müzik servisi Spotify'ın abonelik ücretlerine zam geleceği ortaya çıktı. Peki ne kadar zam gelecek? İşte detaylar...



Dijital müzik servisi Spotify, önümüzdeki günlerde aylık abonelik fiyatlarında artış yapmaya hazırlanıyor. ABD merkezli haber kaynağı Wall Street Journal'a göre, Spotify önümüzdeki ay Amerika Birleşik Devletleri (ABD) için standart (Bireysel) abonelik planına 1 dolarlık zam yapacak. Böylece, aylık fiyat 9,99 dolardan 10,99 dolara yükselecek. Bu zamın sadece ABD ile sınırlı kalmayacağı ve diğer ülkelerdeki abonelik ücretlerine de önümüzdeki aylarda artış yapılacağı tahmin ediliyor.

Spotify, geçtiğimiz aylarda Türkiye fiyatına yüzde 42 oranında zam yapmıştı. Dolayısıyla, ABD'deki bu yeni zam Türkiye'yi de etkileyebilir ve Türkiye'deki abonelik fiyatlarının da artması bekleniyor.

Spotify henüz resmi olarak bu zammı duyurmadı, ancak şirket içerisinden gelen sızıntı bilgilere göre bu adımın atılacağı ifade ediliyor. Şirketin önümüzdeki günlerde resmi açıklama yapması bekleniyor.

Spotify’a da zam geliyor: Abonelik ücretleri güncelleniyor! İşte yeni fiyatlar...

Zam konusunda yapılan tahminlere göre, son zamanlarda dolar kurunun önemli ölçüde yükselmesinin de etkisiyle Türkiye'deki abonelik fiyatlarında yüzde 40 ila 50 arasında bir artış bekleniyor.

Müzik, günümüzde bir ruhsal ihtiyaç olarak görülen ve pek çok insanın vazgeçilmezi haline gelen bir hizmet. Fakat bu gibi fiyat artışları, müşteri memnuniyetini etkileme potansiyeline sahip olabilir. Spotify'ın bu adımının, müşteri tabanı ve pazardaki rekabet açısından nasıl bir etki yaratacağı merak konusu.

Müzik severlerin, Spotify'ın resmi açıklamasını bekleyerek fiyat değişiklikleri konusunda güncel bilgileri takip etmeleri ve alternatif dijital müzik servislerini de değerlendirmeleri öneriliyor.

Spotify Türkiye mevcut aylık abonelik ücreti 

* Öğrenci: 14,99 TL/ay
* Bireysel: 29,99 TL/ay
* Duo: 39,99 TL/ay
* Aile: 49,99 TL/ay

Bakalım zamdan sonra bu ücretler ne kadar olacak?


Geri Dön