03 / 05 / 2024

SRC Yapı İngilizler'e Türk jakuzisi satacak!

SRC Yapı İngilizler'e Türk jakuzisi satacak!

Banyo üniteleri üretimiyle ününü 40 ülkeye taşıyan SRC Yapı, dünyanın en büyük yapı marketi zincirlerinden İngiliz Kingfisher'ın kapısına dayandı. Ciroyu yüzde 300 artıracak anlaşma için Fransa'da fabrika yapılacak...



40 ülkeye banyo ürünleri satan SRC Yapı, İngiliz devi Kingfisher'la el sıkışıyor. Ciroyu % 300 artıracak anlaşma için Fransa'da fabrika yapılacak.



Banyo üniteleri üretimiyle ününü 40 ülkeye taşıyan SRC Yapı, dünyanın en büyük yapı marketi zincirlerinden İngiliz Kingfisher'ın kapısına dayandı. Ünlü zincire mal satmak için son aşamaya geldiklerini belirten SRC Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Sürücü, nisanda İngiliz şirkete ihracata başlayacaklarını ifade etti. Jakuzi, küvet ve duş sistemleriyle dünya çapında tanınır hale geldiklerini vurgulayan Sürücü, "Kingfisher, ciromuzu yüzde 300 artırır" dedi. 2013'ü 70 milyon liralık ciroyla kapatan şirket, 2014 için 110 milyon TL'lik hedef koydu. Sürücü, İngiltere'de 200 mağazası bulunan Kingfisher'a ihracatın rakamı daha da yukarı taşıyabileceğini belirtti. 


FRANSA'YA FABRİKA 

İngilizler' in ünlü yapı market devi Kingfisher, Türkiye'ye yabancı bir marka değil. Her yıl birçok kalemde ortalama 150 milyon dolarlık alım yapan İngiliz şirketin sadece Türkiye'ye bakan 20 kişilik ekibi var. Bu ekip şimdilerde SRC Yapı ile anlaşmayı neticelendirmek için çalışıyor. SRC Yapı, dev zincirin getireceği hareketi karşılamak için Fransa'da bir büyük depo ve montaj fabrikası kurmak üzere harekete geçti. 



Sabah Gazetesi 


Geri Dön