16 / 05 / 2024

SSK Bağkur'lu maaşlarına okkalı maaş zammı! Temmuz ayında maaşlar ne kadar olacak?

SSK Bağkur'lu maaşlarına okkalı maaş zammı! Temmuz ayında maaşlar ne kadar olacak?

Emekli vatandaşlar temmuz ayında yapılacak zam oranını merak ediyor. Peki, 2023 Temmuz ara zammı ne kadar olacak? İşte detaylar...



Ahaber'de yer alan detaylara göre, temmuz emekli maaş zammı gelişmeleri milyonlarca vatandaş tarafından sorgulanıyor. 4 aylık enflasyon farkının açıklanmasıyla maaş tahminleri de gelmeye başladı. Geriye sadece 2 veri kaldı. Bu yıl ocak ayında memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 oranında zam gelmişti. 

6 aylık enflasyon oranının hesaplanması ve refah payının eklenmesiyle belli olacak olan SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalar yaptı. 

SSK Bağkur lu maaşlarına okkalı maaş zammı! Temmuz ayında maaşlar ne kadar olacak?

ERDOĞAN'DAN EMEKLİ ZAMMI AÇIKLAMASI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde çalışan, memur ve emeklilere peş peşe müjde verdi.

Eskiden 66 lira olan en düşük emekli maaşını 7500 liraya yükselttiklerini ifade eden Erdoğan, "İnşallah 7 bin 500 liranın üzerindeki emekli maaşlarını düzeltmek için bir çalışma yapacağız" dedi.

Temmuz maaş zamlarında asgari ücreti gözden geçireceklerini ifade eden Erdoğan, "Memurlarımızın maaşına Temmuz'da sadece enflasyon farkı eklemekle kalmayıp refah payı artışı da yapacağız. Kamu işçileri için zammını da salı günü açıklayacağız" diye açıkladı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 7.500 TÜRK LİRASI OLDU!

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda gerçekleştirilen değişiklikle, gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, bayramın içinde bulunduğu ayda gelir ve aylık alma koşuluyla, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda ödenen 1100'er TL 2.000 liraya çıkarılacak. Yaşlılık, malullük, ölüm aylığı alan emekli vatandaşlara ve hak sahiplerine dosya bazında 5.500 TL olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 7.500 TL'ye çıkarılacak.

SSK Bağkur lu maaşlarına okkalı maaş zammı! Temmuz ayında maaşlar ne kadar olacak?

2023 NİSAN AYI ENFLASYON ORANI BELLİ OLDU!

Nisan ayı enflasyon oranı 3 Mayıs 2023'te Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından duyuruldu.

TÜİK verileri kapsamında enflasyon oranı Nisan ayında aylık bazda yüzde 2,39, yıllık bazda ise yüzde 43,68 olarak gerçekleşti.

Böylece milyonlarca vatandaşın gelirini yükseltecek Temmuz zammı için geriye sadece 2 aylık veri kaldı. SSK ve Bağ-Kur emekli zammı Mayıs ve Haziran ayı enflasyon oranı sonrasında belli olacak.

EMEKLİ VE MEMUR 4 AYLIK ZAM ORANI NE KADAR OLDU?

Nisan ayı enflasyon rakamları ile birlikte 4 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zam oranı netleşti. Bu kapsamda, 4 aylık enflasyon oranı Yüzde 15,22 oldu.

ENFLASYON ORANINDA ZAM NE KADAR OLDU!

SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına enflasyon oranında zam gelecek. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları temmuzda ocak- haziran dönemindeki enflasyona göre değişecek.

SSK Bağkur lu maaşlarına okkalı maaş zammı! Temmuz ayında maaşlar ne kadar olacak?

6 AYLIK ENFLASYON ORANI NE KADAR OLUR?

6 aylık enflasyon oranı, Mayıs ve Haziran ayı rakamlarının açıklanmasından sonra netlik kazanacak.

Ayrıca Merkez Bankası'nın Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre 6 aylık enflasyonun yüzde 21,13 olacağı öngörülüyor.

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI NE KADAR ARTACAK?

Tahmini olarak hesaplanan 6 aylık enflasyon rakamları dikkate alındığında emekli zam oranının refah payı ile beraber yüzde 30 veya 35 olması bekleniyor.

Mevduat faizi ile politika faizi arasındaki makas iyice açıldı! Mevduat faizleri yüzde 50’ye kadar tırmanabilir!

Yatırım liginde haftanın şampiyonu döviz! Borsa ve altın üzdü! En çok hangi hisseler prim yaptı?


Geri Dön