28 / 04 / 2024

Sterlin 30 TL’yi geçerek rekor kırdı! Uzmanlar yanıtladı: Euro mu, Sterlin mi?

Sterlin 30 TL’yi geçerek rekor kırdı! Uzmanlar yanıtladı: Euro mu, Sterlin mi?

Sterlin kuru son zamanlarda değer kaybı hızlanan TL’nin de desteğiyle 30 lira sınırına kadar yükseldi. Peki, Euro mu, sterlin mi? Uzmanlar bu konuda ne diyor?



Sterlin/TL, haftanın ilk günlerinde 29,20 TL seviyesine kadar düşmesinin ardından yükselişe geçerek perşembe günü yüzde 0,66 artış ile beraber 30,0006 TL bandında işlem gördü.

haber.doviz.com’un haberine göre, Sterlin/dolar ise aylık bazda yüzde 1’e yakın yükselişten sonra Fed Başkanı Powell’ın faiz artışlarına sürebileceğine ilişkin söylemlerinin de etkisiyle yüzde 0,02 düşüşle birlikte 1,2661 bandında işlem gördü.

 Sterlin 30 TL’yi geçerek rekor kırdı! Uzmanlar yanıtladı: Euro mu, Sterlin mi?

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Bailey ise İngiltere’de iş gücü piyasasının halen sıkı olduğunu düşündüklerini, enflasyonun düşmesinin bu yüzden uzun zaman alabileceğini ifade etti.

Bailey bunun yanı sıra, iş gücü arzında bir düşüş yaşadıklarını da söyleyerek, toparlanma işaretleri gördüklerini fakat bunun genel görünüme nazaran çok kısıtlı kaldığının altını çizdi.

Bu nedenle enflasyonla mücadelelerinde parasal sıkılaşma adımlarını uygulamayı sürdüreceklerini aktaran Bailey, hala enflasyon oranının aşağı geleceğine inandıklarını ama bunun beklenenden daha uzun sürebileceğini vurguladı.

Peki, İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) faiz artırımlarına devam etmesi durumunda neler olacak? Rabobank’in döviz piyasası stratejisti Jane Foley, paylaştığı yatırımcı notunda konu ile ilgili neler söyledi? İşte merak edilen her şey...


Geri Dön