02 / 05 / 2024

Sterlin neden düşüyor? İşte sterlindeki düşüşün sebebi...

Sterlin neden düşüyor? İşte sterlindeki düşüşün sebebi...

Geçtiğimiz günlerde İngiliz sterlini, ABD dolar kuru karşısında 20 yılın en düşük seviyesine gerilemişti. Sterlin/dolar paritesi 1.03 seviyesine kadar düşmüştü. Peki sterlindeki düşüşün sebebi ne? Sterlin neden düşüyor? İşte düşüşün nedeni...



STERLİN NEDEN DÜŞÜYOR?

Vergi indirimi kararının kamu maliyesine zarar vereceği aktarılırken, özellikle Avrupa genelinde yaşanan enerji krizinin etkisi ile birlikte İngiltere’de ekonomik resesyon görülebileceği ihtimali giderek yükseliyor. Bu durum sterlinin rekor seviyeye gerilemesine neden oldu. 

İngiliz hükümeti 45 milyar sterlin hacmindeki vergi indirim paketini açıkladıktan sonra İngiliz sterlini, dolar karşısında 1.0350 ile tüm zamanların en düşük seviyesine düştü.

İngiltere Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng, geçtiğimiz cuma günü ülkede toplamı 45 milyar sterlini bulacak olan vergi indirimlerinin uygulanmasına hazırlanıldıklarını duyurmuştu.Bu da ülkenin dış borçlanmasının artacağı yönündeki beklentileri artırarak, sterlinin güçünü kaybetmesine neden oldu.

Sterlin/dolar paritesi pazartesi günü 1.03 seviyesine kadar gerileyerek 20 yılın en düşük seviyesini gördü.

Sterlin neden düşüyor? İşte sterlindeki düşüşün sebebi...

STERLİNDE SON DURUM

20 yıl aradan sonra en düşük seviyesini test eden ve sonra bir miktar toparlanma kaydeden sterlin/dolar paritesi bugün 1.09 seviyesinde yükseliş kaydedildi.

Ayrıca sterlin/TL paritesi şu dakikalarda 20.37 seviyesinden işlem görüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön