29 / 04 / 2024

Steve Jobs'un evi tarihi öneme sahip yer olarak ilan edildi!

Steve Jobs'un evi tarihi öneme sahip yer olarak ilan edildi!

Apple'ın kurucusu Steve Jobs'un yaşadığı; arkadaşı Steve Wozniak'la Apple'ın ilk 100 bilgisayarını ürettiği ev, ABD'nin Los Altos kenti tarafından "tarihi öneme sahip yer" olarak ilan edildi...



Apple'ın kurucusu Steve Jobs'un yaşadığı; arkadaşı Steve Wozniak'la Apple'ın ilk 100 bilgisayarını ürettiği ev, ABD'nin Los Altos kenti tarafından "tarihi öneme sahip yer" olarak ilan edildi.


Apple'in iki yıl önce yaşamını yitiren kurucusu Steve Jobs'un Kaliforniya eyaletinde yer alan Silikon Vadisi'ndeki evi, "tarihi öneme sahip yer" ilan edildi. Günümüzde tüm dünyanın kullandığı iPhone telefonların, iPad tabletlerin, Mac bilgisayarların ve birçok teknolojik ürünün üreticisi olan Apple firmasının bu evin garajında kurulduğu biliniyor. Jobs'un üvey ailesi, teknolojinin kalbi Silikon Vadisi olarak bilinen Kaliforniya'nın Los Altos şehrinde bulunan bu eve 1968'de taşındı. Çocukluğu bu evde geçen Jobs, dünyanın en değerli şirketlerinden biri olarak bilinen Apple'ı bu evde kurdu. Hatta arkadaşı Steve Wozniak'la birlikte, ilk Apple bilgisayarları bu evin garajında üretti. İlk 100 bilgisayarı tanesi 500 dolardan bu evden sattılar. Apple'ı büyütebilmek için yatırımcılara ilk tanıtımlarını bu evde yaptılar. Günlük teknolojinin en gelişmiş araçlarını üreten Apple firması için bu kadar önemli bir yere sahip olan ev, Los Altos kenti belediyesinin Tarihi Eserler Komisyonu tarafından oy birliğiyle "tarihi öneme sahip yer" ilan edildi. Evin şu anki sahibi Jobs'un kız kardeşi Patricia Jobs'un da karara herhangi bir itirazı bulunmuyor. Jobs ve Apple hayranlarının, Los Altos'daki bu mütevazı eve yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.


Sabah Gazetesi


Geri Dön