Genel

Stilin tuzağına düşmeden bir atmosfer yaratmak!

Yaptığı başarılı projelerle adından söz ettiren iç mimar Hakan Helvacıoğlu bize bir mekan kurgulamanın püf noktalarını anlattı. Anlatırken örnek verdiği kareler, onun Bodrum Bitez ’de tamamladığı şık bir evin mekanlarına aitti.

1 'Ne kadar zevkli olursa olsun, iyi planlanmamış ve detayları iyi çözülmemiş her ev bir hapishanedir'

2 'Stil tuzağına düşüp tiyatral görünüşler oluşturmadan, gerçek, yaşayan, huzurlu ve yumuşak vurguların barındığı atmosferler yaratmaya özen gösteririm'

İç mimar Hakan Helvacıoğlu 'nun gerçekleştirdiği en iyi dekorasyon projelerinden birindeyiz. Bodrum Bitez 'de konumlanan 650 metrekarelik üç katlı bu ev Helvacıoğlu 'nun imzası haline gelen seçkin ve zevkli kurguyu açıkça yansıtıyor. Evi, kullanım ve estetik bakımından ailenin günlük alışkanlıklarına uygun olarak tasarlayan iç mimar, beyaz üzerine sıcak renkleri cesurca kullanmış. Mobilya ve aksesuarları Roche Bobois, Cote-Deco, Elements, Mudo Concept, Mood, Becara, Hall, Ariş ve Taş Design 'dan; döşemelik ve perdelik kumaşları ise Cote-Deco ve Persan 'dan seçmiş. Yetenekli iç mimar, stili ve çalışma tarzıyla ilgili sorularımızı yanıtlarken bu evin her bir odasından da örnekler sunuyor.

- Bir mekanı tasarlarken yaratım aşamasında nelerin uyumunu gözetirsiniz
Önce genel olarak bana ne hissettirdiğine bakarım. Mekanın kullanım beklentileri, yaşam stili, mekanın lokasyonu, aldığı ışık, renk ve stili; belirlerken önceliklerimdir. Kurgulanacak mekanda kumaş ve duvar kağıtları arasında boğmayan ama birbirini vurgulayan bir denge olmalı. Kullanılan mobilya ve hissedilen stil ne olursa olsun, uyum hatta uyumsuzluğun uyumu vazgeçilmezdir.

- İç mekanları tasarlarken nelere dikkat ediyorsunuz
Mekanları tasarlarken, kullanıcının beklentileri ön plandadır. Ne kadar zevkli olursa olsun, iyi planlanmamış ve detayları iyi çözülmemiş her ev bir hapishanedir. Bunları şartsız oluşturduktan sonra insanları boğmayan, stil tuzağına düşüp tiyatral görünüşler oluşturmadan, gerçek, yaşayan, huzurlu ve yumuşak vurguların barındığı atmosferler yaratmaya özen gösteririm. Kalıcı ama zaman içerisinde ruh katmak için küçük değişiklikler yapıldığında dağılmayan ve kullanıcıyı zor durumda bırakmayan mekanları oluşturmaya dikkat ediyorum. Bitez 'deki bu evde renklerin gücünden faydalanarak, neşeli ve keyifli bir atmosfer ortaya çıkarmayı amaçladım. Renklerin senfonisi olarak adlandırdığım bu projede yaşam,   dört mevsim devam edecek şekilde kurgulandı.

- Sizce önümüzdeki sezon iç mekan tasarımlarında neler ön plana çıkacak
Doğal malzemeler her ne kadar pahalı da olsa kullanımı artacak. Dönüşümlü veya en azından uzun süre dayanıklı materyaller tercih edilecek. Keten ve doğal malzeme renk tonları bunları tamamlayacak. Vintage mobilyalar da bu seçimlerin en vurgulayıcı birimleri olacak.

1. BENİM DEKORASYON TARZIM
“Sarıyer 'deki evimin dekorasyonunda, evin tarihi mimarisini de ön plana çıkararak art nouveau akımından esinlenip kendi modern tarzımı yarattım. İç mimarlık eğitimi aldığım için tüm mekanları kendim kurguladım. Art nouveau tarzını da benim hem uzmanlığını yaptığım hem de etkisini kalbimde her zaman hissettiğim, beni çok etkileyen bir akım olduğu için tercih ettim. ”
Modacı Nedret Taciroğlu

2. ÜRÜN EVİME GÜNEşž GİRSİN
Havalar ısındı, evlerin bakımı da başladı. Bu yıl bir değişiklik yapıp kişiliğinizi yansıtan renkleri evinize de taşımaya ne dersiniz İstediğim rengi bulamam diyorsanız, hiç endişelenmeyin. Düfa Mix Renklendirme Sistemi ile istediğiniz renk tonunu yaratabilirsiniz.
www.dufa.com.tr

3. YARIşžMA
EN İYİ PROJE SEçİLİYOR
Maison Française dergisi Türkiye 'nin en başarılı emlak yatırımlarını seçiyor. Bu yarışmaya kendi projenizle aday olabilir ya da başka bir projeyi aday gösterebilirsiniz. 15 Mayıs 'a kadar internet sitesine yapılacak başvurular arasından yapılan değerlendirmeye göre başarılı olan firma ve mimarlar ödül alacak. www.emlak-yatirimlari.com

4. HAFTANIN TASARIMI
Markası: Linteloo
Tasarımcı: Roderick Vos
Adı: Downtown raf sistemi
Nerede bulabilirim: Moda Bagno, Levent.
Neden almalıyım: Modüler, şık, çok amaçlı, farklı ve en önemlisi geçtiğimiz ay Milano fuarında sergilendiğinde en çok dikkat çeken ürünlerden birisi olarak herkesin alışveriş listesinde yerini aldı.

Yasemin Aksoy