Ekonomi

Stokçulara kötü haber! Ucunda hapis cezası var

Stokçuluk yapmak artık eskisi kadar kolay olmayacak. Kabul edilen kanunla stokçuluk tarih olacak. İşte haberin detayları!Bu kabul edilen 6'ıncı Yargı Paketi ile Hakim ve Savcı Yardımcılığı Kurumu oluşturulacak, noterlere gayrimenkul satışı yetkisi verilecek ve stokçuluk yaptığı saptanan kişilere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası uygulanacak

TBMM Genel Kurulu'na Yargı Paketi sunuldu ve bu paket kabul edildi. Bu kabul edilen 6'ıncı Yargı Paketi ile Hakim ve Savcı Yardımcılığı Kurumu oluşturulacak, noterlere gayrimenkul satışı yetkisi verilecek ve stokçuluk yaptığı saptanan kişilere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası uygulanacak. İşte merak edilen ayrıntılar…

TBMM Genel Kurulu'nda, 6'ıncı Yargı Paketi kabul edildi. Kamuoyunda 6'ıncı Yargı Paketi olarak bilinen, Hakimler ve Savcılar Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi onaylandı.  Kabul edilen kanunla; yargıda Hakim ve Savcı Yardımcılığı Müessesesi getiriliyor. Yürürlüğü 1 Ocak 2023'te başlayacak uygulamaya göre, hakim ve savcı yardımcılığı süresi 3 yıl olacak. Hakim ve savcı yardımcıları, temel eğitim döneminin bitiminde yazılı sınav uygulanacak ve alınan puana göre en yüksek puandan başlanıp bir sıra oluşturulacak.

Eşitlik halinde hakim ve savcı yardımcılığı yazılı yarışma sınavında puanı yüksek olana öncelik verilecek. Eşitliğin devam etmesi halinde kura çekilerek bir sıralama oluşturulacak.

STOKÇULUK YAPANLARIN CEZALARI KATLANIYOR

Kabul edilen teklif kapsamında Türk Ceza Kanunu'nun 'fiyatları etkileme' başlıklı maddesinde değişikliğe gidilerek, fiyatları etkileme suçuyla etkin mücadele edilebilmek adına suçun cezası katlanıyor. Buna göre, 3 aydan 2 yıla kadar verilmesi öngörülen hapis süresi, '1 yıldan 3 yıla' çıkarıldı.