30 / 04 / 2024

Stüdyo dairelerin gözde olduğu 15 proje! 45 bin TL'ye!

Stüdyo dairelerin gözde olduğu 15 proje! 45 bin TL'ye!

Stüdyo (1+0) daireler, son dönemlerde konut projelerinin en hızlı satılan bölümleri haline geldi. Büyüklüğü 30 ile 65 metrekare arasında değişen 1+0 dairelerin fiyatı 44 bin liradan başlayıp 325 bin liraya kadar çıkıyor...



Eskiler ev özlemlerini 'Başımı sokacak bir göz oda olsun yeter' şeklinde ifade ederdi. Son yıllarda bir hayal ya da özlemden öte bilinçli bir tercih haline geldi küçük konutlarda yaşamak. Öyle ya, tek başına yaşayan bir üniversite öğrencisi, bekar bir çalışan, kendine bakabilen ihtiyar bir insan 2+1'i, 3+1'i, dubleks daireyi ne yapsın..

Aslına bakarsanız birkaç yıl öncesine kadar üretilen konut projelerinde en küçük daire tipi, 50-60 metrekare arasında değişen 1+1'lerdi. Ancak zamanla 30-65 metrekarelik 1+0 stüdyo daireler ön plana çıkmaya başladı.

Daha önce görüştüğümüz birçok konut üreticisi, projelerinde 'stüdyo' diye tabir edilen 1+0 dairelere yer vermeye karşıydı. 'Otel odası mı satacağız' diyorlardı. Ancak tüketicinin 'Bir odalı da olsa evim olsun' düşüncesi o kadar baskın çıktı ki zoraki de olsa 1+0 dairelere yer vermek zorunda kaldılar. Ardından en hızlı bu dairelerin satıldığı görülünce de stüdyo dairelerin projelerdeki oranı giderek yükselmeye başladı.

'İleride daha büyük bir ev almak için yatırım olur' diyenlerin yanı sıra çocuklarını öğrenci olarak büyük şehirlere gönderen aileler de kiralık ev aramak yerine küçük bir stüdyo daire almayı tercih ettiler.

İşte 1+0 stüdyo daire seçeneği sunan belli başlı konut projelerinin özellikleri, fiyatları, ödeme koşulları ve diğer detaylar...

ISTWEST

Boyner Holding ile Fer Yapı'nın İstanbul Yenibosna'da 70 dönüm arazi üzerine inşa ettiği lstWest projesindeki 43.51 metrekarelik 1+0 dairelerde, yaşam alanı ve banyonun yanı sıra bir de kat bahçesi bulunuyor. Dairelerin metrekare fiyatı 2 bin 800 ile 3 bin 689 lira arasında değişiyor.

Açık-kapalı yüzme havuzları, çocuk havuzu, güneşlenme ve dinlenme terasları, fitness-squash-masa tenisi salonları, pilates-aerobik-yoga stüdyoları, futbol-basketbol-voleybol sahaları, tenis kortu, koşu parkuru, patenkaykay alanı, bisiklet parkuru, film ve maç izlemek için özel salon, resim-heykel-müzik ve dans çalışmaları yapılabilecek özel stüdyolar, bilardo-satranç-lan-gırt-briç oynanabilecek çok amaçlı salonlar bulunan projede, 0-5 ve 5-10 yaşındaki çocuklara özel oyun alanları da unutulmamış.

Web: www.istwest.com
Satış ofisi: 0212 552 09 09

DAP BURGU KULE

DAP Yapı'nın İstanbul Maltepe'de E5 ile Sahil Yolu arasında inşa ettiği DAP Burgu Kule projesindeki 42 ve 51.47 metrekarelik 1+0 stüdyo dairelerin fiyatı 149 bin ile 207 bin lira arasında değişiyor. 18 katlı iki blok olarak tasarlanan projede, 280 adet daire bulunuyor. DAP Yapı'nın yine su konseptiyle hayata geçirdiği projeden ev alanlar, 'oturmadığın dönemde kirala' modeliyle ekstra kazanç elde edebilecek. Açık ve kapalı aktivite alanları, dört mevsim açılır-kapanır yüzme havuzu ve helikopter pisti gibi sosyal alanlara sahip olan proje, 5 yıldızlı otel konforuyla dekore edilecek. Projeye yatırım yapanlar, 150 metre mesafedeki DAP Royal Center'ın sosyal alanlarından da yararlanabilecek.

Web: www.dapburgukule.com
Satış ofisi: 444 33 39

GPLUS

Mar Yapı'nın İstanbul Güneşli'de 32 bin metrekare arazi üzerinde 3 kuleden oluşan G Plus projesindeki 22 ve 23 katlı kulelerde 550 daire ve 60 ticari ünite bulunuyor. Konutların yer al'dığı yüksek blokların altında ise ofis, mağaza ve kafe-restoranların bulunduğu yatay bloklar uzanıyor. Projedeki 45 metrekarelik 1+0 stüdyo dairelerin fiyatı 108 bin ile 137 bin lira arasında değişiyor.

G Plus'ta bin 450 araçlık kapalı, 180 araçlık da açık olmak üzere bin 633 araçlık otopark alanı, yüzme havuzu, Fin hamamı, squash, fitness, spa, sauna ve masaj odalarıyla farklı fonksiyonlar içeren sağlık kulüpleri yer alıyor.

Web: www.gplus.com.tr
Satış ofisi: 444 20 25

EXEN İSTANBUL

Sur Yapı'nın İstanbul çamlıca'da inşa ettiği Exen İstanbul projesindeki rezidans bloğunda, 1+0 stüdyo daire seçeneği de sunuluyor.

Bin 38 konutluk projede, 36 metrekarelik 1+0 dairelerin fiyatı 189 bin ile 325 bin lira arasında değişiyor. Projenin ortak alanlarında açık ve kapalı yüzme havuzlarının yanı sıra açık ve kapalı fitness alanları, tema parkları, fun-golf alanı, rekreasyon alanları, çocuk oyun alanları, açık ve kapalı otopark bulunuyor.

Rezidans bloğunun 27'nci katındaki mini spor tesisinde ise yüzme havuzu, fitness alanı, sauna, buhar banyosu ve masaj odası var. House keeping, vale, concierge ve resepsiyon hizmetleri de bulunan rezidansın altında, çocuklar için kreş, kafe ve restoranların yanı sıra kuaför, kuru temizleme, lostra salonu ve marketin bulunduğu küçük bir çarşıya yer verilmiş.

Web: www.suryapi.com.tr
Satış ofisi: 0216 316 79 90

MALL OF İSTANBUL

Torunlar GYO'nun İstanbul Bahçeşehir-Beylikdüzü bölgesinde inşa ettiği Mail Of İstanbul karma projesi, rezidans, AVM, ofis ve otelden oluşuyor. Dört bloğunda bin 200 rezidans daire bulunan projede, 53 metrekarelik 1+0 stüdyo daire seçeneği de sunuluyor. Stüdyo dairelerin fiyatı 150 bin ile 165 bin TL arasında değişiyor.

AVM'nin çatısında ve ortak alanlarda konutlara yönelik olarak rekreasyon alanları, bahçeler, yüzme havuzlan, jakuzi, çocuk oyun alanları, 2 km'lik yürüme-koşu parkurları, dinlenme köşeleri, toplanma alanları, süs havuzları, tenis kortları, basketbol ve voleybol sahası gibi sosyal donatı alanlarına yer verilmiş. AVM içinde ise temalı eğlence parkı, snowpark, 18 salonlu sinema, Gourmet Center, botanik park gibi farklı birçok alan bulunuyor.

Web: www.mallofistanbul.com.tr
Satış ofisi: 444 26 64

SOYAK PARK APARTS

Soyak'ın İstanbul Halkalı'da İnşa ettiği Soyak Park Aparts projesinde 30.90 ve 32.60 metrekarelik 1+0 stüdyo daire seçeneği de sunuluyor. Stüdyo dairelerin fiyatı 83 bin 500 liradan başlıyor. 4 bin 175 lira peşin ve ayda 633 lira taksitle ödeyerek 1+0 stüdyo daireye sahip olmak mümkün. Ancak bu taksitlerin her yıl 50 lira artacağını belirtmek gerekiyor. Bir de Kasım 2012'de 19 bin 873 liralık ara ödeme yapmanız gerekiyor. Yeşilin ve su öğesinin bir arada sunulduğu projede, özel peyzaj tasarımlı bahçeler, suni göl, yüzme havuzları, basketbol ve tenis sahaları ile sosyal tesislere yer verilmiş. Nisan 2013'te sahiplerine teslim edilecek projede 24 saat güvenlik hizmeti de olacak.

Web: www.soyak.com.tr
Satış ofisi: 444 07 95
 
İSTANBUL LOUNGE 2

Eroğlu Yapı'nın İstanbul Halkalı'da 42 bin 878 metrekare arazi üzerinde inşa ettiği İstanbul Lounge 2 projesinde, 42.8 ve 54.96 metrekarelik iki tip 1+0 stüdyo daire seçeneği sunuluyor. Stüdyo dairelerin fiyatı 97 bin ile 129 bin lira arasında değişiyor. Projede, açık yüzme havuzu, relaks havuzu, kapalı yüzme havuzu, çocuk havuzu, koşu ve yürüyüş yolları, kafeterya, oyun parkı, tenis kortu/basketbol sahası, mini futbol sahası, çocuk kulübü, dev satranç alanı, iç bahçeler ve yansıma kanalları gibi sosyal olanaklar sunuluyor. 50 bin metrekare yeşil alana sahip olan projede, kapalı otopark ve 24 saat güvenlik hizmeti sunuluyor.

Web: www.erogluyapi.com.tr
Satış ofisi: 444 37 97

NTOWERS

Özyurtlar İnşaat'ın İstanbul Esenyurt'un E5 Karayolu'na en yakın noktasında, CarrefourSa'nın hemen arkasında inşa ettiği Ntowers projesinde indirim kampanyası başlatıldı. Peşin ödemeye yüzde 21 indirim uygulayan firma, liste fiyatı 49 bin lira olan 34 metrekarelik 1+0 dairelerin fiyatını 44 bin liraya indirdi. Kampanya mayıs ayı sonuna kadar sürecek.
Yüzde 75'i yeşil alan olarak ayrılan projede restoranlar, bistro kafe, tenis kortu, basketbol sahası, fitness salonu, yüzme havuzu, güneşlenme teraslan, bisiklet ve yürüyüş parkurları, çocuk oyan alanları, çocuk kulübü, kreş gibi sosyal donatılara yer verilmiş. Kapalı otoparkın yanı sıra 24 saat güvenlik hizmeti sunulan projede, ücretsiz sağlık hizmeti de verilecek.

Web: www.ntowers.com.tr
Tel: 0212 699 13 15

NMERKEZ

Özyurtlar İnşaat'ın İstanbul Esenyurt'un merkezinde inşa ettiği Nmerkez projesinde de indirim kampanyası var. Firma, peşin ödemeye yüzde 21 indirim uyguluyor. Projede liste fiyatı 49 bin lira olan 34 metrekare büyüklüğündeki 1+0 daireler, bir aylık kampanya süresince 44 bin liraya satılıyor.

19'ar katlı 6 bloktan oluşan Nmerkez'in alt kısmı tamamen çarşı şeklinde planlanmış. çarşıda hazır giyim mağazalarının yanı sıra bir hipermarket, yapı market, 6 sinema salonu ve bowling salonundan oluşan eğlence alanları da bulunacak. Konutlara alışveriş merkezinin içinden girilecek. Projeden konut alanlar temizlik, oda servisi ve sekreterya hizmetinden yararlanabilecek.

Web: www.nmerkez.com
Satış ofisi: 0212 699 10 56

DUMANKAYA FLEX

Dumankaya İnşaat'ın inşa ettiği Dumankaya Flex Kurtköy, 376 home ofisten oluşuyor. 40 ile 66 metrekare arasında 6 farklı 1+0 stüdyo daire seçeneği sunulan projede fiyatlar 85 bin ile 148 bin lira arasında değişiyor. Peşinat ödemeden 2 yıl sonra 21 bin 250 veya 37 bin lira ara ödeme yaparak ve 120 ay vadeyle ayda 888 lira ya da bin 546 lira ödeyerek stüdyo daire satın almak mümkün.

7 gün ve 24 saat sekreterya destekli concierge (konsiyaj) hizmeti, Türkçe ve İngilizce çağrı merkezi, hobi, davet ve toplantı organizasyonları, teslimat ve kurye, hatırlatma servisi, araç kiralama ve havaalanı transferleri gibi birçok hizmet sunulacak projede, binaların çatısında yüzme havuzu, fleksibıl çatı ve executive lounge gibi sosyal alanlar bulunuyor. Fitness salonu, çocuk oyun alanı, alışveriş birimleri, kademeli yansıma havuzları, teras bahçeleri, yürüyüş ve koşu parkurları gibi sosyal donatı alanlarına da yer verilen projede, açık ve kapalı otopark ile 24 saat güvenlik hizmeti bulunuyor.

Web: www.dumankaya.com
Satış ofisi: 444 72 22

DUMANKAYA MODERN

Dumankaya İnşaat'ın Bahçeşehir ile Esenkent arasında inşa ettiği Dumankaya Modern projesi, 4 blok, 6 kule ve 716 konuttan oluşuyor. Projedeki 39 ve 43 metrekarelik 1+0 stüdyo dairelerin fiyatı 71 bin ile 79 bin lira arasında değişiyor. Peşinat ödemeden bir yıl sonda 17 bin 750 lira ara ödeme yaparak aylık 742 lira taksit ödeyerek ev sahibi olmak mümkün. Yüzde 65'i yeşil alan olarak ayrılan projede 7 avlu, 2 yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, kafeterya, fitness salonu, sanat atölyeleri, hobi odaları, spor sahası, çocuk oyun alanı, yürüyüş ve koşu parkurları ve yansıma havuzları gibi sosyal olanaklar bulunuyor. 24 saat güvenlik hizmeti sunulacak projede, kapalı ve açık otopark alanları yer alıyor.

Web: www.dumankayamodern.com
Tel: 0212 672 88 98

DUMANKAYA İKON

Dumankaya İnşaat'ın İstanbul Göztepe'de inşa ettiği Dumankaya İkon'da bin 53 daire bulunuyor. 40-41'inci katlardan itibaren tüm İstanbul'u seyretme olanağı sunulan projede, 31 ve 36 metrekarelik 1+0 stüdyo dairelerin fiyatı 171 bin ile 256 bin lira arasında değişiyor.

77 metrekarelik 1+0 home ofis stüdyo dairenin fiyatı ise 370 bin lira. Firma, peşinatsız ve gelecek yılın sonunda yapılacak bir ara ödemeye 120 aya kadar vade seçenekleri sunuyor.

12 ve 22'nci katlarda bulunan seyir teras ve bahçeleriyle farklı bir mimari anlayış sergileyen projede, business lounge'tan laundry'ye, posta hizmetlerinden güvenliğe geniş bir rezidans hizmeti sunulacak.

Kapalı otopark, fitness salonu, futbol ve basketbol sahaları, kapalı ve açık yüzme havuzu, çocuk havuzlan gibi sosyal olanaklar sunulan projenin giriş katlarında alışveriş birimleri, güzellik salonu, kuru temizleme, kafeterya gibi birimler de var.

Web: www.dumankaya.com
Tel: 0216 444 72 22

EVVİVA YAşžAM MERKEZİ

Bulut İnşaat'ın İstanbul Beylikdüzü'nde 26 bin metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Evviva Yaşam Merkezi, 4 blokta 758 daireden oluşuyor. Net 33 metrekarelik 1+0 stüdyo dairelerin peşin fiyatı 45 bin 900 lira. Taksitle almak isterseniz bu rakam 54 bin liraya çıkıyor. Peşin ödemelerde yüzde 10 indirim uygulayan Bulut İnşaat, yüzde 15, 25, 30, 50 peşinat ve 30, 40 ve 60 ay vadeli dört ayrı taksit seçeneği de sunuyor. Yüzde 50 peşin ve 60 ay vadeyle ayda 450 lira ödeyerek ev sahibi olmak mümkün, isteyenler yüzde 25 peşin ödeyerek, 40 ay vade ve aylık 500 lira taksitle de ev sahibi olabilir. Projede çocuklar için kapalı oyun alanları, oyun bahçesi, 2 adet açık çocuk havuzu, yetişkinler için spor merkezi, sauna, şok havuzu, kapalı ve açık yüzme havuzları, fitness salonu, kafeterya yürüyüş ve bisiklet yolu, sağlık kabini, soyunma odaları ve duşlar, araç sahipleri için kapalı otoparka yer verilmiş.

Web: www.ewivayasammerkezi.com
Satış ofisi: 0212 423 93 63

AURA DELUXE RESIDENCE

Propa İnşaat'ın İstanbul Kartal'da inşa ettiği Aura Deluxe projesi, 2 blokta 195 daireden oluşuyor. Farklı daire seçenekleri sunulan projede, 48 metrekarelik 1+0 stüdyoların fiyatı 142 bin ile 155 bin lira arasında değişiyor. Peşinat istemeyen firma, 60 ay vade ve sıfır faizle kredi seçeneği de sunuyor.

Yüzde 70'i yeşil alan ve sosyal donatılara ayrılan projede, uzaktan kumandalı çağrı ve güvenlik sistemi, deprem anında sensörlü uyarı sistemi, dinlenme amaçlı kafeterya ve çay bahçesi, açık yüzme havuzu, fitness salonu, sauna, buhar odası, Türk hamamı, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahası, yürüyüş ve bisiklet parkurları ile çocuk oyun alanları bulunuyor.

Web: www.propaaura.com
Satış ofisi: 0216 67119 21

ULUHAN BABIL KULELERİ

Uluhan Group'un İstanbul Esenyurt'ta inşa ettiği Uluhan Babil Kuleleri, bin 218 konut ve 200 ticari birimden oluşuyor. Farklı daire seçenekleri sunulan projede, 40-45 metrekarelik 1+0 stüdyoların fiyatı 50 bin ile 66 bin 750 lira arasında değişiyor. 12 bin 500 lira peşinat, 4 adet bin 500 liralık ara ödeme ve ayda 630 lira taksitle stüdyo daire sahibi olmak mümkün.

20 bin metrekarelik otopark alam bulunan projede, açık ve kapalı yüzme havuzu, havuz kafe, dört sinema salonu, dört spor salonu, teraslarda yazlık sinema, golf sahası ve seyir terasları gibi sosyal olanaklar sunuluyor. Kreş, spa bölümü ve bir de çarşıya yer verilmiş.

Web: www.babilkuleleri.com
Satış ofisi: 0212 709 77 77

Tamer ÖZYURT / Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı

'Stüdyoları ayırmıyor! yalnız yaşayanları soyutlamıyoruz'

Stüdyo daireleri genellikle yabancı uyruklular, çocuğu okuyan aileler, ofis olarak da kullanmayı düşünenler tercih ediyor. Biz Özyurtlar olarak stüdyo daireleri projedeki blokların üst katlarına yerleştiriyoruz. Bloklarda 1+1, 2+1, 3+1 ve stüdyo dairelerin hepsi bir arada bulunuyor. Mümkün olduğu kadar 3+1 ve 2+1 daireleri alt katlarda tutmaya özen gösteriyoruz.

Daireleri birbirinden soyutlamıyoruz. çünkü küçük dairelerde de iki. kişilik aileler yaşayabiliyor veya yalnız yaşayan bayanlar olabiliyor. Bunları toplum içinden ayrıştırmak sosyal yaşamı kötü yönde etkileyebilir. Dolayısıyla bekar yaşayanların ya da ailelerinden uzakta olan kişilerin soyutlanması sosyal sıkıntılara sebep olabilir.

Bugüne kadar teslim ettiğimiz sitelerde bekar yaşayanlar ile aileler arasında herhangi bir sorun tespit etmedik.

Bilakis toplumun her kesiminin bir arada yaşaması toplumun kaynaşması ve sosyalleşmesi için olumlu olduğunu düşünüyoruz.

Stüdyo dairelere bu yüzden talep artıyor. Bir zamanlar 3+1, 4+1, 5+1 gibi konut seçeneklerinin revaçta olduğu büyük ev hayalleri artık yerini daha küçük metrajlı yaşam alanlarına bırakıyor. Bunda kuşkusuz tek çocuklu ya da çocuksuz çekirdek ailelerin sayısının artması ve ekonomik krizler de etkili oluyor. Küçülen aileler, gençlerin eğitim dolayısıyla yalnız yaşamaya başlaması, boşanma oranlarının artış göstermesi gibi etkenler stüdyo dairelere talebi artırıyor.

Artık hayallerimizle birlikte konutlarımız da küçülüyor. Konutu daha az masrafla ısıtmak, soğutmak ve enerji giderlerini minimum tutmaya yönelik çözümler rağbet görüyor. Özellikle son dönemlerdeki projelerde göze çarpan stüdyo tipi ve 1+1 dairelere talep artarak devam ediyor. Aidat masrafı bile küçük konut seçiminde önemli bir kriter olarak karşımıza çıkıyor.
Para/Bülent EKİMCİ


Geri Dön