27 / 04 / 2024

Şua İnşaat Elite Concept ile yüksek tasarruf imkanı sağlıyor! 

Şua İnşaat Elite Concept ile yüksek tasarruf imkanı sağlıyor! 

İnşaat sektörünün öne çıkan firmalarından Şua İnşaat, Kadıköy Fikirtepe’de hayata geçen Elite Concept ile gelecek nesillere daha güzel ve yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefliyor. Proje, akıllı telefon ya da tabletlerle internet üzerinden kontrolü sağlanabilen akıllı ev ile hayatı kolaylaştıracak.



Hayata geçirdiği projelerle bulunduğu lokasyonların mimari, sosyal ve finansal gelişiminde öncü olan Şua İnşaat; çevreci ve doğaya dost ev tasarımlarıyla hayata geçirdiği Elite Concept projesi ile yüksek enerji verimliliği ve su tasarrufu sağlıyor.

İstanbul’un en gözde lokasyonlarından Kadıköy Fikirtepe’de hayata geçen Elite Concept, akıllı telefon ya da tabletlerle internet bağlantısı üzerinden kontrolü sağlanabilen akıllı ev konsepti ile hayatı kolaylaştırıyor. Elite Concept; eğlence, kültür, alışveriş, yatırım ve hayatın tam merkezindeki konumunun yanı sıra İstanbul’un dört bir yanına hakim manzarasıyla elit bir yaşam vaadediyor. Pek çok ulaşım imkanlarının yakınında konumlanan proje, ulaşım maliyeti ile birlikte zamandan da tasarruf sağlıyor. 

Şua İnşaat Elite Concept ile yüksek tasarruf imkanı sağlıyor! 

Hem çevreci hem de tasarruflu 

Yüksek enerji verimliliği ve su tasarrufunun sağlandığı Elite Concept projesinde gri su arıtma sistemi ile banyo, mutfak ve lavabolarda kullanılan sular ve yağmur suları arıtılıyor. Bu sayede tüm peyzaj alanlarının sulama çalışmaları ve klozet rezervuarlarında kullanılacak su ihtiyacı temin ediliyor. Projede ortak alanların aydınlatma ve sıcak su ihtiyacı için ise güneş panelleri ile güneş enerjisinden faydalanılıyor. Projenin tüm bu uygulama yöntemleri sayesinde hem çevre korunuyor hem de tasarruf sağlanıyor. Aynı zamanda işletme maliyetlerinin en aza düşürülmesi ve aidatların azaltılması amaçlanıyor.

Panoramik manzara, ısı tasarrufu sağlayan özel camlar 

Elite Concept, bir yanda adalar, deniz ve tarihi yarımadanın göz alıcı siluetini diğer yanda Çamlıca’yı gören İstanbul’un dört bir yanına hakim manzarasıyla dikkat çekiyor. Yüzde 90 cam panoramik cephe mimarisi ile bu manzarayı kesintisiz olarak izleyebilmeyi mümkün kılan projede, modern zamanların Babil Kulesi olarak adlandırılan Dubai’deki Burj Al Khalifa ve dünyanın en yüksek kulesi olmaya hazırlanan Cidde’deki Jeddah Tower gibi prestijli projelerde kullanılan Amerikan menşeli Guardian markasının reflekte camları kullanılıyor. Güneşe karşı yüksek performanslı koruma ve ısı tasarrufu sağlayan bu özel camlar, daire içlerinde ısı ve morötesi ışık artışına neden olabilecek güneş enerjisini en aza indirerek sıcak havalarda klima kullanımını minimize ediyor. Her türlü uygulama için görünür ışık iletimini ise maksimum noktaya çıkararak aydınlatma ihtiyacını azaltıyor. 

Dairelerin etrafını saran balkonlarda ferah yaşam 

Elite Concept İstanbul’daki yüksek katlı projelerde eşine az rastlanır şekilde dairelerin etrafını çepeçevre saran balkonları ile farklılaşıyor. Ayrıca proje ,bu sayede sakinlerine hava alma ve gelen güneş ışığını kırarak manzarayı kusursuz bir şekilde izleme fırsatı sağlıyor. Bu mimari özellik ayrıca pencere temizliğinin daireler tarafından kolaylıkla yapılabilmesine imkan tanıyor. Projenin açılabilen pencereleri ferahlık hissini daha da artırırken evler de rahatlıkla havalandırılıyor.

785 konut, 26 ticari ünite ve sosyal yaşam alanı 

785 konut, 26 ticari ünite ve sosyal yaşam alanları bulunan projede daireler 3 blokta 1+1’den 4+1’e kadar çeşitli büyüklüğe sahip. Ayrıca projede yer alan binalar 24 kattan oluşuyor. Yüzde 75’i sosyal donatı ve peyzaj alanlarına ayrılan projenin sosyal tesisleri içinde; kapalı havuz, sauna, buhar odası, fitness center, cafe, süs havuzları, koşu ve yürüyüş parkurları, çarşı otoparkı ve kapalı otopark bulunuyor. Blok zeminlerinde yer alan çarşı caddedeki mağazalar ise giyimden gıdaya, eczaneden markete, banka şubelerinden ATM’lere kadar tüm önemli ihtiyaçlara yanıt verecek şekilde planlandı. Proje aynı zamanda Fikirtepe bölgesinin kendi içerisinde açık teras bahçeleri bulunan tek projesi olarak öne çıkıyor. 

Zamanda ve ulaşım maliyetinde büyük kazanç  

Elite Concept kara, deniz, hava yolu ve raylı sistem gibi pek çok farklı ulaşım alternatifinin kesişim noktasında yer alıyor.  Bu sayede proje hem zaman hem de ulaşım maaliyeti açışından oldukça kazanç sağlıyor.E-5 karayoluna 1 dakika mesafede, metro ve metrobüsün yanı başında bulunan Elite Concept yaklaşık olarak; Bağdat Caddesi’ne 6 dakika, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne 5 dakika, Avrasya Tüneli’ne ve Harem Arabalı Vapur İskelesi’ne 8 dakika, Kadıköy vapur iskelesine, Moda sahiline ve Kalamış Marina’ya 10 dakika ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na 20 dakika, Akasya AVM’ye 400 metre ve Emaar Square Mall'a ise 1 km mesafede konumlanıyor. Bunların yanı sıra çevresinde birçok eğitim kurumu ve hastane yer alıyor.  

https://www.eliteconcept.com.tr/tr/frontpage


Geri Dön