19 / 05 / 2024

Suadiye Marmaris Cafe Restaurant psikolojiye göre dekore edildi!

Suadiye Marmaris Cafe Restaurant psikolojiye göre dekore edildi!

Türkiye'nin ilk ve tek renk, biçim psikolojisine göre dekore edilen restoranı Suadiye Marmaris Büfe/Cafe&Restaurant hem midenize hem de ruhunuza iyi geliyor



Türkiye'nin ilk ve tek, renk ve biçim psikolojisine göre dekore edilen restoranı lezzet tutkunlarından büyük ilgi görüyor. Eğitim ve danışmanlık hizmetleri veren Beynin Gücü İnsan Kaynakları Genel Müdürü Uzman Psikolog Ayben Ertem, dekorasyon detaylarıyla psikoloji arasındaki güçlü bağlantıdan yola çıktığını belirtiyor.

Restaurant, dekore edilirken yuvarlak hatlı geleneksel mobilyalar, düz ahşap yüzeyler, süslü dekoratif kıvrımlar ağırlıklı kullanıldı. Keskin hatlı eşyalar ya da objelerden, beyinde korkudan sorumlu olan amygdala bölgesini aktive ettiği için kaçınıldı. Duygusal kişilerle zıt karakterli dışa dönüklerin mobilya seçimleri çok farklı olduğundan, farklı mobilya ve objelere yer verildi. Duygusal insanlar daha çok sıcak renkler ve ahşap mobilyalar, "Laura Ashley" tarzı mobilyaları tercih ediyorlar. Mantıklarıyla hareket edenlerin ise seçimi daha donuk renkler ve daha modern, ileri teknoloji ürünleri ve eşyaları oluyor. Renk olarak kırmızı yastık, peçete gibi detay seçimlerde çok dengeli bir biçimde yer verildi. Çünkü kırmızı mutluluk, heyecan gibi olumlu duyguları uyandırdığı gibi fazlaya kaçıldığında endişe, kaygı, kızgınlık ve rahatsızlık duygularını da tetikleyebiliyor. Aynı şekilde sarı da çok dozunda, sadece birkaç sandalyenin rengi olarak seçildi. Sarı her ne kadar mutluluk veren, neşelendiren ve ruh halini yansıtan bir renk olsa da, çok fazla sarının olması, insanların birden sinirlenmesine, öfke patlamaları yaşamasına sebebiyet verebilir. Yeryüzünün, toprağın ve ağaçların rengi olan kahverenginin tonları koltuk, sandalye ve süs objelerinde kullanıldı.

Yenişafak


Geri Dön