15 / 05 / 2024

Suat Kılıç: Türkiye genelinde 155 gençlik merkezi yaptık!

Suat Kılıç: Türkiye genelinde 155 gençlik merkezi yaptık!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Asfalta, parke taşlarına, kanalizasyona, altyapı çalışmalarına para ayırırken gençleri de düşünün, onlara da para ayırmayı ihmal etmeyin" dedi....




Kılıç, Isparta İl Genel Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, gençlere ve onlara yönelik yatırımlara önem verilmesi gerektiğini söyledi.


Artık ailelerin küçüldüğünü, çekirdek aileye dönüştüğünü belirten Kılıç, "Anne, baba çalışıyor, eve geldiklerinde yorgun oluyorlar. O zaman kim sevecek çocukları? Ailede sevgi, şefkat eksik kalıyor. Aile içindeki sevgisizlik, aynı vitamin eksikliği gibi bir şey" değerlendirmesinde bulundu.


Gençlik merkezlerini önemsediklerini dile getiren Kılıç, valilikler ile il genel meclislerinden, gençlere yönelik hizmetlere daha fazla para ayırmalarını istedi.


Türkiye genelinde 155 gençlik merkezi yapıldığını ve bu sayıyı artıracaklarını aktaran Kılıç, "Asfalta, parke taşlarına, kanalizasyona, altyapı çalışmalarına para ayırırken gençleri de düşünün, onlara da para ayırmayı ihmal etmeyin" ifadesini kullandı.


Bakanlığı tarafından Isparta'da yapılan yatırımlara da değinen Kılıç, bu tesislerin günün 24 saati açık kalacağını belirtti. 


Tesisleri kullanırken yıpranacağının asla düşünülmemesini isteyen Kılıç, "Parkeleri kalkacak diye endişe etmeyin, ben gelir kapatırım" diye konuştu. 


Gençlerin, Türkiye'nin geleceğini oluşturduğunu vurgulayan Kılıç, onların herkes tarafından sahiplenilmesi gerektiğini bildirdi.


Kimseye hangi anneden doğmak istediğinin sorulmadığına işaret eden Kılıç, şöyle devam etti:


"Kimimiz Arap bir anneden, kimimiz Sünni bir anneden, kimimiz Alevi anneden dünyaya geliyoruz. Bunlar herhangi birimiz için ne zenginlik ne de yoksulluk kaynağı. Hepimiz ortak hedefler koyabiliyor muyuz, aynı rüyayı görebiliyor muyuz, 'tek vatan', 'tek millet', 'tek bayrak' diyebiliyor muyuz? Önemli olan bu. Geri kalanı teferruat. Benim tayin etmediğim hususlar nedeniyle kavga etmeme gerek var mı?"


Daha sonra Kılıç'a, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun tarafından gül ürünleri bulunan sandık ile elma hediye edildi. 


- Gençlik Merkezinde öğrencileri ziyaret etti


Toplantının ardından Gençlik Merkezinde öğrencilerle bir araya gelen Kılıç, onların çalışmalarını inceledi.


Bir salonda, "Sultan Abdülhamid Dönemi" ile ilgili panel düzenleyen öğrencileri izleyen Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir imparatorluğu, içinde onlarca farklı millet, 3 ayrı kıtada her taraftan saldıran düşmanlara rağmen 33 yıl bölmeden, böldürmeden, parçalatmadan, tek karesini pazarlık ya da anlaşmalar yoluyla başkasına bırakmadan yönetmenin kolay olmadığını anlattı.


Sultan Abdülhamid hakkında asılsız iddialar ortaya atıldığını öne süren Kılıç, şunları kaydetti:


"Sultan Abdülhamid hain olsaydı, Sultan Abdülhamid milletine ihanet etmiş olsaydı, Sultan Abdülhamid anlaşmalar yoluyla istenen toprakları terk etmiş olsaydı, her yoluyla azınlıklar tarafından iş başından uzaklaştırılmazdı. Sultan Abdülhamid, imparatorluğu parçalayıp topraklarını ele geçirmek isteyenlerin emellerine boyun eğmiş olsaydı yaşadığı müddetçe Osmanlı tahtında kalmasına göz yumulurdu. Abdülhamid'e bizim de bakışımız bu merkezdedir."


- "Enstrümanlara yönelin" çağrısı


Şarkı söyleyen öğrencileri de dinleyen Kılıç, gençlik merkezlerinde yapılan etkinliklerin her türlü antidepresan ilaçlardan daha etkili olduğunu söyledi.


Doktorların reçete yazma konusunda çok hevesli olduğunu savunan Kılıç, "Maalesef bizler de bireyler olarak ilaç kullanma konusunda çok istekli ve hevesliyiz. Hayatımızdaki birtakım olumsuzluklar nedeniyle antidepresanlara sarılıyoruz. Oysa ki çare; özellikle gençler için antidepresan ilaçlar değil, enstrümanlar" görüşünü iletti.


Kılıç, herkesin eline, yüreğine ve kulağına uyan enstrümanı kullanarak daha mutlu olabileceğini sözlerine ekledi.


AA


Geri Dön