06 / 05 / 2024

Süleyman Çakır Lisesi mezunları lisenin eski yerine taşınmasını istiyor!

Süleyman Çakır Lisesi mezunları lisenin eski yerine taşınmasını istiyor!

Süleyman Çakır Lisesi'nden yolu geçmiş tüm öğretmen, öğrenci ve velileri basın açıklamasına çağıran mezunların, 12 Mart Çarşamba günü saat 17.00'da yıkılan Süleyman Çakır Lisesi önünde buluşacağı öğrenildi




Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan Süleyman Çakır Lisesi mezunları, yeni inşa edilecek okula da Süleyman Çakır isminin verilmesi için bir araya gelerek basın açıklaması yapacaklarını duyurdu. 


Mezunlar, Liseyi geçmiş yıllarda Eskişehir'e kazandıran hayırsever Hacı Süleyman Çakır'ın, bu tür birçok hayrının olduğu gerekçesiyle, yeni yapılacak okula tekrar Süleyman Çakır Anadolu Lisesi'nin taşınmasını istiyor. 


Süleyman Çakır Lisesi'nden yolu geçmiş tüm öğretmen, öğrenci ve velileri basın açıklamasına çağıran mezunların, 12 Mart Çarşamba günü saat 17.00'da yıkılan Süleyman Çakır Lisesi önünde buluşacağı öğrenildi. Mezunlar taleplerini şöyle dile getirdi: " Sağlığında çok sık tekrarladığı "İbadet ağaç altında da yapılır fakat eğitim bina ister" sözü kendisinin yaşam tarzı olmuştur. Merhum Hacı Süleyman Çakır'ın anısına, emeğine saygı duyarak ve sahip çıkarak bu değerli kişinin yaptırdığı depreme -bugünkü yönetmeliklere göre- dayanıksız olduğu belirtilen okulumuzun yıkıldıktan sonra yerine yapılacak okul binasına Eskişehir Süleyman Çakır Anadolu Lisesi'nin geri taşınması ve hayırsever bu kişinin adının aynı yerde yaşamaya devam etmesi talebimiz ve dileğimizdir." 


Eskişehir'in Sesi


Geri Dön