01 / 05 / 2024

Süleyman Çetinsaya: Devlet 100 bin natamam konuta müdahil olmalı!

Süleyman Çetinsaya: Devlet 100 bin natamam konuta müdahil olmalı!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Çetinsaya yaptığı açıklamada İstanbul'daki konut arzı sıkıntısı için çözüm önererek, "100 bin natamam konut var. İnnova'da 4 bin 500, Fi Yapı'da 8 bin 500 konut bekliyor. Devlet yaşanan bu mağduriyete çare bulmalı." dedi.



Avrupa Konutları markasıyla bugün kadar pek çok proje hayata geçiren Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, mega kent İstanbul'da 100 bin natamam konut olduğunu dile getirerek devletin söz konusu bu konutlar için devreye girmesini istedi. Süleyman Çetinsaya konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Mega kent İstanbul'da natamam bekleyen 100 bin konut var. Sorduğumuz zaman hukuka intikal etti' diyorlar. İnnova'da 4 bin 500, Fi Yapı'da 8 bin 500 konut bekliyor. Satılmış, parası ödenmiş fakat vatandaşlar konutlarını teslim alamıyor. Devlet bu konuya bir çare bulmalı. Devlet bu müteahhitleri bulup hesaplarını sormalı. Bunlar adımızı da lekeliyor" diye konuştu.

Akşam'dan Yaşar Kızılbağ'ın haberine göre açıklamasında şu anda konut satışlarının durduğunu belirten Süleyman Çetinsaya "Bankanın yüzde 50 oranında faiz verdiği yerde kimse benden konut almaz" ifadelerini kullandı. Açıklamasında konut kredilerinin de kapandığını da dile getiren Süleyman Çetinsaya "Enflasyon başımızı belası. Bugünler de geçecek. 2025 yılında düzlüğe çıkarız. Ülke olarak kalkınmak için elimizden geleni yapmalıyız. Çünkü birim içeride ve dışarıda düşmanımız çok" diye konuştu.

 

Süleyman Çetinsaya: Devlet 100 bin natamam konuta müdahil olmalı!


2000 YILI SONRASI YAPILAN KONUTTA ENDİŞE ETMEYİN

Açıklamasında depremde yıkılan yapılarla ilgili olarak da 2000 yılı öncesini adres gösteren Süleyman Çetinsaya şöyle konuştu: "Şu an öyle bir yasa var ki şu anda ne demirden ne betondan eksiltmek mümkün değil. Yeni ruhsatlar yapı denetimden geçiyor. Yapı denetim firmaları da kuradan çıkıyor. Her gün gelip bakıyorlar. Keşke söz konusu bu yasa 50 yıl önce olsaydı. 2000 yılı sonrası inşa edilen binadan endişeniz olmasın. Keşke zamanında Hazine arazileri arsa mafyasına kalmasaydı da gecekondular yapılmasaydı. Arsa mafyasından alıp gecekondular yaptılar. Ya belediyenin ya da Hazine'nin mega kent İstanbul'daki en güzel yerleri işgal altında. İstinyepark'ın altı bile Hazine arazisi. Elektrik, su, asfalt gelmiş. Ben yaptığım bir projemde 230 gecekonduya bedelini ödediğim halde 11 sene uğraştım."

 

SİTE YÖNETİMLERİNE DÜZENLEME ŞART

Konut sitesi aidatları da, son dönemde gündemden düşmüyor. Bazı sitelerdeki aidatlar, kira artış oranlarını geçmesi sebebiyle oldukça dikkati çekiyor. Çetinsaya bu konuda yaptığı açıklamada ise şunları dile getirdi: "Benim yaptığım projelerde 3-4 sene site yönetimini ben yapıyorum. O nedenle Avrupa konutlarında aidat sorunu yaşanmaz. Ben devredince işler değişebilir. Boru değiştirip ihale yapıyor, parke taşları için ihale yapıyor. Site yönetimleri için bir düzenleme yapılması şart. Menfaat şebekelerinin eline geçmemeli" diye konuştu.

Altın es verdi, 'Bu fiyatın üzerinde sakın almayın' diyen İslam Memiş'ten 2 yeni seviye geldi! 

Kentsel dönüşüm kredisine başvuru yapacak İstanbullular dikkat! Yüzde 40'a varan indirim yapılacak!

Kira vergisi ilk taksit ödemeleri için son 10 gün! 2024 kira geliri nasıl hesaplanır?


Geri Dön