28 / 04 / 2024

Süleyman Çetinsaya: Söz benim için her şeyden önemli!

Süleyman Çetinsaya: Söz benim için her şeyden önemli!

Anadolu kahramanı Süleyman Çetinsaya Anadolu şehirlerinin kahramanlarından biri. Kayseri'de doğup 1962 yılında dericilik ve kösele işi yapan babası, kardeşiyle birlikte İstanbul'un yolunu tutmuşlar.



Anadolu kahramanı Süleyman Çetinsaya Anadolu şehirlerinin kahramanlarından biri. Kayseri'de doğup 1962 yılında dericilik ve kösele işi yapan babası, kardeşiyle birlikte İstanbul'un yolunu tutmuşlar. Yıllar önce önce kurduğu ve bugün Türkiye'nin dev şirketleri arasında kabul edilen tesislerinde binlerce insan çalışıyor. İnşaat başta olmak üzere, otelcilik, turizm sektörlerinde firmaları var. Türkiye'nin inşaat devi olan Avrupa Konutları, Artaş İnşaat binlerce kişiyi ev sahibi yapan Süleyman Çetinsaya'nm hayatı başarılarla dolu. Size bu hafta gerçek bir Anadolu kahramanının hayat hikayesini yazacağım. 


Dürüst, doğru, şeffaf 


14 yaşında iş yaşamında babasından aldığı bayrağı zirveye dikmeyi başaran Süleyman Çetinsaya, küçük yaştan itibaren iş hayatına ilgi duymuş 1974 yılında çalışma hayatına adımını attı. Çıraklıktan başlayıp işletmenin her kademesinde görev yaparak iş tecrübesini geliştirdi. Çalışma azmi ve üretim heyecanıyla iş birikimini kısa sürede artıran Çetinsaya, ticaretin, esnaflığın, püf noktası doğruluğu, dürüstlüğü, şeffaflığı öğrenmiş. 


Çetinsaya, abisiyle birlikte 1976 yılında inşaat işine girmişler. İstanbul'da o tarihlerde konut yapmanın oldukça zor olduğunu söyleyen Süleyman Çetinsaya, "Söz benim için her şeyden önemli, zamanında teslim ettiğimiz konutlardan dolayı güven ve itimatı kazandık, ticarette itibar çok önemli. Halen bu itibardan dolayı on binlerce aileyi konut sahibi yapıyoruz" dedi. 


Turizmde öncü oldu 


Çetinsaya ile, 'Süleyman Çetinsaya İç Anadolu Kan Merkezi'ndeki yeni ünitenin açılışında tanıştım. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin eşinin adına olduğunu biliyorum, Kayseri'ye gelmeden önce İstanbul'da bir cami yaptırdığını ve oranın açılışını yaptıklarını öğrendim. Kayseri'nin ilk AVM'si Kayseri Park ve Kayseri'nin en modern ve lüks oteli olan Radisson Bİu'yu açarak 500 kişiye iş istihdamı yaratmıştır. 


Kayseri'nin turizmde gelişmesi için öncülük yapan Çetinsaya, dünyanın ünlü turizm acantalarını, Arap Turizm firmalarının sahiplerini otelinde günlerce ağırlayarak Kayseri'nin tanıtımı için çok gayret gösterdiğine ben şahit oldum. İstanbul'da bu güne kadar 50'ye yakın alışveriş merkezi yapan Süleyman Çetinsaya, 10 bin üzerinde konut yaparak binlerce aileyi ev sahibi yapmıştır. Türkiye'nin birçok yerine hayır hasenat yapan Çetinsaya, bu geleneğin babasından ve aileden geldiğini, halen de yapmaya devam ettiklerini gördüm. 


4 milyon TL'ye kan merkezi açtı 


2010 yılında 4 milyon TL'ye Türkiye'nin en donanımlı, en modern kan merkezini Kayseri'de yaptıran iş adamı Süleyman Çetinsaya, "Bu kan merkezi Kayseri merkez olmak üzere Sivas, Yozgat, Kırşehir, Niğde, Nevşehir, Aksaray illerine hizmet vermekte olup, yıllık 110 bin ünite kan toplamaktadır" dedi. Geçtiğimiz hafta İstanbul'da bulunan 20'ye yakın Kayserili iş adamını kente getiren Çetinsaya, iş adamlarının kan vermesini istedi. Böyle örnek bir insanı gerçekten tebrik etmek lazım. İstanbul'dan gelen iş adamları kente okul, yurt, cami, sağlık ocağı yapan insanlar. 


Dericilik yapan ailesinin yanında çırak olarak iş yaşamına başlayan Çetinsaya, şimdi binlerce kişiye istihdam sağlıyor.Konut projeleriyle dikkat çeken başarılı iş adamı, aileden miras hayır işlerini de yapmaya devam ediyor.


Milliyet Orta Anadolu 


Geri Dön