29 / 04 / 2024

Süleyman Soylu: Elazığ ve Malatya'da 38 bin binada hasar tespiti yapıldı!

Süleyman Soylu: Elazığ ve Malatya'da 38 bin binada hasar tespiti yapıldı!

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardıdan bölgede hasar tespit çalışmalarına başlanmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hasar tespit çalışmalarına dair sondurumu aktardı...



Süleyman Soylu, deprem sonrası hasar tespit çalışmalarına dair açıklama yaptı. Soylu; "Şu ana kadar Elazığ'da 26 bin 500 binada hasar tespiti yapıldı, 11 bini aşkın da Malatya'da yapıldı. Hem Elazığ'da hem Malatya'da 38 bin civarında bina taranmış oldu." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, merkezi Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan çalışmalara ilişkin son durumu aktardı.

Hasar tespit ekiplerinin aralıksız çalışma yaptıklarını dile getiren Soylu, "Şu ana kadar Elazığ'da 26 bin 500 binada hasar tespiti yapıldı, 11 bini aşkın da Malatya'da yapıldı. Hem Elazığ'da hem Malatya'da 38 bin civarında bina taranmış oldu." dedi.

"Yüzde 25 civarında ağır hasarlı ve aynı zamanda da orta hasarlı yıkık bilançosu ortaya çıkıyor." diyen Soylu, bunun da kentin yapı stokunun elden geçmesi ve yenilenmesi gerektiğini ortaya koyduğunun altını çizdi.

Bakan Soylu, hasar tespit çalışmalarının salı akşam itibarıyla büyük ölçüde tamamlanmış olacağını belirterek, orta hasarlı binalara yapılacak güçlendirmenin ardından girilebileceğini aktardı.

Bugüne kadar 1839 artçı deprem olduğunu söyleyen Soylu, Elazığ'da 2 bin 500'ün üzerinde konteynerden oluşturulacak geçici konaklama merkezinin kurulacağını dile getirdi.

14 bin 600 psikososyal ve rehberlik hizmetinin verildiğini de belirten Soylu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ekiplerinin çocuklara yönelik iyi hizmetler sunduğunu ifade etti.

Çadırlarda kalanlara yangın tüpü dağıtılıyor

Bakan Soylu, "İtfaiye ekiplerimiz çadırlarda yangın çıkmaması için yangın tüpü dağıtıyor. Bunun eğitimi de veriliyor. Bunların hepsi önemli." diye konuştu.

Sağlık hizmeti sunmak üzere 9 sahra çadırı kurulduğunu, günlük 176 noktada 58 bin kişiye yemek verildiğini ve 65 bin kumanya dağıtıldığını belirten Soylu, çölyak hastalarına özel yemek hazırlandığını, 30 bin ton kömür dağıtımının gerçekleştirileceğini anlattı.

Depremde Elazığ'daki yapıların yüzde 25-30'u etkilendi!


Geri Dön