28 / 04 / 2024

Süleyman Soylu'dan deprem açıklaması: Antakya'nın yarısı, Kahramanmaraş'ın dörtte biri yıkık!

Süleyman Soylu'dan deprem açıklaması: Antakya'nın yarısı, Kahramanmaraş'ın dörtte biri yıkık!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş ve Antakya'da deprem sonrası yıkılan ve ağır hasar gören binalarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Bakan Soylu'nun o açıklamaları...



Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından bütün Türkiye tek yürek oldu. Asrın felaketinin 10. gününde enkazlarda arama kurtarma çalışmaları sürerken bilanço da her geçen gün biraz daha ağırlaşıyor. 

Aktarılan detaylara göre, Merkezüssü Kahramanmaraş'ın yanı sıra Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adıyaman'da da yıkıcı etkilere sebep olan felaketin ardından bölgedeki son durum da merak ediliyor.  

Süleyman Soylu dan deprem açıklaması: Antakya nın yarısı, Kahramanmaraş ın dörtte biri yıkık!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş ve Antakya'da deprem sonrası yıkılan ve ağır hasar gören binalarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta konuşan İçişleri Bakanı Soylu, kentteki binalarla ilgili olarak, şu ana kadar yapılan tespitlere göre, kentin yüzde 23'ünün dörtte birinin ya yıkılmış, ya ağır hasar, ya da acil yıkılacak kapsamı içerisinde olduğunu söyledi.


Geri Dön