11 / 05 / 2024

Süleyman Soylu'dan deprem açıklaması: Antakya'nın yarısı, Kahramanmaraş'ın dörtte biri yıkık!

Süleyman Soylu'dan deprem açıklaması: Antakya'nın yarısı, Kahramanmaraş'ın dörtte biri yıkık!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş ve Antakya'da deprem sonrası yıkılan ve ağır hasar gören binalarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Bakan Soylu'nun o açıklamaları...



"Bir örnek daha vermek isterim. Dün öğleden sonra Hatay’daydık." diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, orada, Antakya merkezinde, bu rakamın yüzde 50’nin üzerinde olduğunu söyledi. Bakan Soylu açıklamasında, her iki konuttan, bağımsız bölümden bir  tanesinin ya yıkılmış, ya ağır hasar, ya da acil yıkılacak kapsamında olduğunu dile getirdi.

Sözcü'de yer alan habere göre, açıklamasında hasar tespitlerinin hızlı bir şekilde devam edeceğini kaydeden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir mesele daha olduğunu ve onu da açıklaması gerektiğini kaydederek, burada tüm kurumlardan temsilci olduğunu ve enkazların tespiti, cenazelerin tespiti, defin işlemleri, kimliklendirme de dahil olmak üzere koordinasyon içinde gerçekleştiğini dile getirdi.

Süleyman Soylu dan deprem açıklaması: Antakya nın yarısı, Kahramanmaraş ın dörtte biri yıkık!

Yaptığı açıklamada "Bundan sonraki soruşturmalara konu olacak olan binalardaki eksikliklerle alakalı süreçlerle alakalı da yargı gözetiminde, bakanlık birimlerimiz, bilirkişiler, savcılar, bunların incelenmesi, bütün binalarda teker teker devam etmektedir." diyen Süleyman Soylu, burada kim eksiklik yapmışsa, yapımdan sonra yapılanlar söz konusuysa bunların hepsinin tespit edilmesinin binalarda devam ettiğini söyledi. Bakan Soylu, bunlar yapılmadan da herhangi bir enkaz kaldırılmadığını da sözlerine ekledi.

Şok eden araştırma! İstanbul’da en çok eski binanın hangi ilçede olduğu ortaya çıktı!

10 ilde binlerce bina yıkıldı! Kredi ile ev alanların durumu ne olacak? Depremzedeler dikkat!

Depremzedelere son dakika uyarısı! Tazminat davası açabilirsiniz! Hemen haklarınıza bakın!


Geri Dön