02 / 05 / 2024

Süleyman Toyran yıkılan dükkanların projesini anlattı!

Süleyman Toyran yıkılan dükkanların projesini anlattı!

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, yıkımı mahkeme kararı gereği kesinleşen çay üstü dükkanları için planlanan alternatif projesini esnaflarla paylaştı. Toplantı Söke Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti.



Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, yıkımı mahkeme kararı gereği kesinleşen çay üstü dükkanları için planlanan alternatif projesini esnaflarla paylaştı. Toplantı Söke Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti. 

İlk olarak Nisan ayı meclis toplantısında görücüye çıkan proje, ilçenin santral garaj arakasında belediyeye ait alanda yapılacak. 51 dükkanın yer aldığı mimari proje hazırlandı. Prefabrik olacak her bir dükkan 32 metrekare olarak planlandı. Talep olduğu takdirde mekan sayısı arttırılarak, 85 dükkana kadar çıkarılacak. Otoparkı bulunan ve adeta alış veriş merkezi mantığı ile peyzaj düzenlemelerine sahip olacak alanın; Çarşamba Pazarına yakınlığı, çevresinde konutlar ve santral garajın olması esnaflar için avantaj olması bekleniyor.  

Üçüncü kez çay üstü dükkanları esnafları ile bir araya geldiklerini, yıkım kararının açıklanmasından sonra bazı çevrelerce konunun çok farklı yerlere taşındığını belirten Süleyman Toyran; hiçbir esnafın mağdur edilmemesini istedikleri yönündeki sözlerini tekrarladı. Sadece hazırlanan proje değil, Söke’de gelişime açık noktalarda farklı mekanların da yakın zamanda yaratılacağını belirten Başkan Toyran; “Mahkeme kararı açık. Herhangi bir olumsuzlukta Belediye ve yönetimi sorumlu tutuluyor. Sizler için proje hazırladık. Maliyet hesaplarını yapıp, esnaflardan alınacak katkı oranlarını belirleyeceğiz” dedi. 

Dükkanların imar planlarında Kent Meydanı olarak belirlenen alana yapılacağını ancak en az 5 yıl esnafların rahat bir nefes alacağını belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; esnaflardan gelen soruları da yanıtladı. 

Esnaflar 10 yıllık sözleşme taleplerini dile getirirken; Başkan Toyran talebin değerlendirileceğini söyledi. Bazı esnaflar toplantıda ısrarla DSİ ile görüşmelerin yeniden yapılarak, yıkımın durdurulması taleplerini dile getirirlerken; Başkan Toyran ve toplantıda bulunan bürokratlar kesinleşmiş mahkeme kararının açık, konuyla ilgili gerek DSİ’nin yazışmaları ile gerekse Hükümetin dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın dereler ile ilgili genelgesinin kesin ifadelerinin net olduğunu belirttiler. Kimi zaman tartışmaların yaşandığı toplantıda DSİ ısrarını sürdüren esnaflara, Başkan Toyran; “DSİ’den yıkım kararının durdurulabileceğine ilişkin yazı getirin, bende bir daha ağzıma Söke Çayı konusunu almayayım” sözlerini bir kez daha yineledi. 

Önümüzdeki günlerde esnaflar ve Başkan Toyran bir kez daha bir araya gelecek. 


Söke Ekspres Gazetesi


Geri Dön