29 / 04 / 2024

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran

Aydın Denge Gazetesi'nin yazarlarından Hüseyin Işık bugünkü yazısına Söke'deki 1/5000'lik imar planı sorununu kaleme aldı. İşte Hüseyin Işık'ın o yazısı...

Süleyman Toyran: Söke'de kentsel dönüşümü başlattık!

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı. Söke'de kentsel dönüşümün başladığını belirten Toyran, ilçenin önünü açacaklarını belirtti.

Söke kapalı çarşı projesine tam not!

Söke Belediyesi’nin ilçeye vizyon kazandıracak projelerinden biri olan ‘Söke merkez çarşı üst örtü (kapalı çarşı) projesi’ hayata geçiyor. Başkan Toyran’ın çarşı esnafı ile bir araya gelerek sunduğu proje, esnaflardan tam not aldı.

Koyuncuoğlu Pasajı'nın esnafına prefabrik dükkan yapılacak!

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, mahkeme kararı nedeniyle yıkımı zorunlu hale geldiği öne sürülen Koyuncuoğlu Pasajı esnafları için alternatif yer olarak inşa edilecek prefabrik dükkanların katkı payı bedellerini 10 bin TL olarak açıkladı.

Süleyman Toyran yıkılan dükkanların projesini anlattı!

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, yıkımı mahkeme kararı gereği kesinleşen çay üstü dükkanları için planlanan alternatif projesini esnaflarla paylaştı. Toplantı Söke Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti.

Söke'de metruk yapılar yıkılıyor!

Söke kent merkezi içinde oluşturdukları görüntü ve çevre kirliliği ile sıkıntıya neden olan metruk yapılar yıkılıyor. Söke ’nin Yenicami Mahallesi Özmen Sokak ’ta yıkımlar yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan metrobüs yolu açıklaması! 2024 yılında tamamlanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu metrobüs yolunda yapımı tamamlanan  birinci ve ikinci etap beyaz yol çalışmalarını inceleyerek, yaklaşık 53 kilometreyi aşan bir kısmını tamamlandığını kalan yolların ise 2024 yılında tamamlanacağını açıkladı.

Kuşadası Belediye Başkanı Günel: Ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceğiz!

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,  Kuşadası'nda  ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu'nun arsalarına imar piyangosu vurdu! 

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu'ya ait olan yaklaşık 16 dönümlük arsalara imar piyangosu vurdu. Söz konusu arsalara 2007 yılında 74 daire inşa edilebilecekken şimdi ise 130 konut inşa edilebilecek.

Hasarlı binalarda güçlendirme yapacaklar dikkat! Belediye başkanından ruhsat uyarısı geldi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör orta hasarlı olarak kayıtlanmış bir binanın ruhsat almadan güçlendirilmesinin mümkün olmadığını belirterek, bunlar ruhsatsız anlamı taşıyacağı için yıkımlarının gündeme geleceğini söyledi.

Esenler Belediye Başkanı Göksu: 16 bin 500 konutun acil dönüştürülmesi gerekiyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de yaklaşık 60 bin konutun kentsel dönüşüme girdiğini ve acil dönüştürülmesi gereken 16 bin 500 konut olduğunu söyledi.

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı görevinden istifa etti! İşte istifanın perde arkası

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, aldığı sürpriz bir kararla görevinden istifa ettiğini duyurdu. Söz konusu istifa kararının ardında yatan sebebin ne olduğu ortaya çıktı. İşte detaylar...

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü'den metro tepkisi!

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü İBB'nin Sancaktepe Metro İnşaatı'na hafriyat döktüğünü öne sürerek tepki gösterdi. 

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi'den yeni imar planı açıklaması!

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, düzenlenen basın toplantısında ilçe gündemini meşgul eden ve spekülasyonlara yol açan konuları cevaplandırdı.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'dan kentsel dönüşüm çağrısı!

Ege Bölgesi'ndeki CHP'li belediye başkanları Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla online toplantı düzenledi. Toplantıda İzmir Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda kentsel dönüşüm için destek istedi. 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'dan 'dönüşüm' çağrısı!

Gaziemir’de dönüşüm 8 yıl boyunca “ekonomik kriz” engeline takılırken, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na çağrı yaptı. 

Bursa'da 17 ilçe belediye başkanı ile deprem toplantısı yapıldı!

Bursa'da 17 ilçe belediye başkanı ile deprem toplantısı gerçekleştirildi. Bursa'da büyükşehir ile ilçe belediye başkanlarının buluştuğu toplantıda, depremle ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar ve yapılması gerekenler konuşuldu.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'den işçilere ev müjdesi!

ÖZBELSAN şirketi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu sözleşme imzalandı. Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, "İşçi arkadaşların ev talebi vardı. Bu konuda da çalışmalara başladık, Milli Emlak'tan arsa konusunda talebimizi ilettik" dedi...

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran'dan Yeni Çeşme projesi açıklaması!

Suudi Albassam Group’un, Çeşme ve Urla'da 15 milyar liralık proje hazırlattığı ortaya çıktı. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, hükümet ve valiliğin proje ile ilgili hiçbir bilgilendirmede bulunmadığını söyledi...

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran Haberi

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran

Söke'de ve Aydın'da geçen haftanın gündemini Söke Belediyesi'nin hazırladığı 1/5000'lik Nazım İmar Planı krizi oluşturdu.Açıkçası planı hazırlayanlar ve oylayanlar dışında kimsenin böyle bir plandan haberi yoktu.

aziran ayında Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilen plan, önce imar komisyonunda görüşüldü.Komisyon toplantısına üyelerin yanısıra, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Mine Aşçı, İmar ve Şehircilik Müdürü Müge Bayrak ile Söke Belediyesi İmar Komisyonu'nun CHP'li üyeleri Afet Er ile İsmail Yerli de katıldı.


TÜRKİYE'NİN SAYILI HOCALARININ HAZIRLADIĞI KENTSEL TASARIMDA KALİTE ÖDÜLLÜ PLAN REDDEDİLDİ

Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu üyeleri; Söke Belediyesi'nin hazırladığı planın yoğun yapılaşmanın bulunduğu kent merkezinde uygulanamayacağını belirtti.Komisyon, ayrıca şehirlerin ve bölgelerin gelecekteki nüfus yoğunluklarını ve kentsel gelişme alanlarının gelişme yön ve büyüklüklerini belirleme yetkisi ve kararının Büyükşehir Belediyesi'nin uhtesinde olduğunu hatırlatarak, planı oy birliğiyle uygulanamaz buldu.


Oysa Söke Belediyesi'nin...