15 / 05 / 2024

söke dükkan yıkımı projesi

söke dükkan yıkımı projesi

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, yıkımı mahkeme kararı gereği kesinleşen çay üstü dükkanları için planlanan alternatif projesini esnaflarla paylaştı. Toplantı Söke Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti.

Hatay Defne'de rezerv alan krizi: Tahliye için 1 gün süre verildi, habersiz yıkım başlatıldı! 

Hatay Defne’de orta hasarlı olmasına karşın yıkım kararı verilen konutların tahliye edilmesi için bir günlük süre tanındı. Yıkım için gelen ekip vatandaşların direnmesi üzerine geri gitti. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan küçük esnafa resmen büyük müjde geldi! Prim ödeme gün sayısı düşüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan küçük esnafa resmen büyük müjde geldi. Küçük esnafın prim ödeme gün sayısı düşüyor... İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

TOKİ'den İstanbullulara büyük müjde! Dört gözle beklenen o gün geldi! O ilçeye 427 yeni konut geliyor!

TOKİ'den İstanbullulara büyük müjde...Dört gözle beklenen o gün geldi! O ilçeye 427 yeni konut geliyor. Söz konusu proje yarın saat 15:30'da ihaleye çıkıyor.

İstanbul'da 200 yıl genelev olarak kullanılan binanın yıkımı esnasında tarihi bir keşif yapıldı

İstanbul'un Karaköy semtinde 200 yıl boyunca genelev olarak kullanıldıktan sonra kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımına başlanan binanın altından tarihi bir keşif yapıldı.

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

Bergama Millet Bahçesi için 86 dükkan yıkılacak!

İzmir'de hayata geçirilecek Bergama Millet Bahçesi projesi kapsamında 86 dükkan için yıkım kararı alındı. Karara tepki gösteren esnaf Belediye Meclisi’nin önünde protesto gerçekleştirdi. 

Progrup Profesyonel İnşaat Yıkım Dönüşüm Hafriyat Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Progrup Profesyonel İnşaat Yıkım Dönüşüm Hafriyat Hizmetleri Ticaret  Limited Pendik’te  500 bin TL sermaye bedeli ile  Mehmet Demirhan Süleyman Yalçın tarafından kuruldu.

Kadıköy Belediyesi tebligat olmadan yıkım yaptı!

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde yer alan S.M. ve ağabeyi H.A.A.'ya ait dükkan için Kadıköy Belediyesi'nde yıkım kararı çıktı. İddialara göre; belediye tebligat göndermeden yıkım gerçekleştirdi. 

KİPTAŞ Yeşilpınar dönüşüm projesinde yıkım öncesi gerginlik!

KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan'ın Yeşilpınar Mahallesi'nde hayata geçen kentsel dönüşüm projesinde yıkım öncesi gerginlik yaşandı. KİPTAŞ'ın kendilerine haksız bir sözleşmeyi dayattığını öne süren mahalle sakinleri elektrik, su ve doğalgazı kesmeye gelen görevlilere karşı koyunca polis müdahale etti.

Yüksek riskli binalar için yıkım süreçleri derhal başlatılmalı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Ali İpek yaptığı açıklamada, "Yüksek riskli binalar için tapuya şerh düşülerek alım ve satıma kapatılmalı, yıkım süreçleri derhal başlatılmalıdır" dedi.

Bursa'da 15 dükkanın yıkımı gerçekleşti!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım projesi kapsamında Pirinç Han’ın arkasında bulunan yaklaşık 350 yıllık Esir Dede Türbesi etrafındaki 15 dükkanının yıkımını gerçekleştirdi. 

Mevlana Çarşısı'nın yıkımı gerçekleşti!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi dokuya uygun dönüşüm çalışması için Mevlana Çarşısı’nda başlatılan yıkım tamamlandı.

Ulus 100. Yıl Çarşısı binası yıkım işi ihalesi yapıldı!

Ankara'da Ulus 100. Yıl Çarşısı binasının yıkım işi ihalesi tamamlandı. İhalenin Belediyenin sosyal medya hesaplarından ve ABB TV'den canlı olarak yayınlandı.

söke dükkan yıkımı projesi Haberi

söke dükkan yıkımı projesi

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, yıkımı mahkeme kararı gereği kesinleşen çay üstü dükkanları için planlanan alternatif projesini esnaflarla paylaştı. Toplantı Söke Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti. 

İlk olarak Nisan ayı meclis toplantısında görücüye çıkan proje, ilçenin santral garaj arakasında belediyeye ait alanda yapılacak. 51 dükkanın yer aldığı mimari proje hazırlandı. Prefabrik olacak her bir dükkan 32 metrekare olarak planlandı. Talep olduğu takdirde mekan sayısı arttırılarak, 85 dükkana kadar çıkarılacak. Otoparkı bulunan ve adeta alış veriş merkezi mantığı ile peyzaj düzenlemelerine sahip olacak alanın; Çarşamba Pazarına yakınlığı, çevresinde konutlar ve santral garajın olması esnaflar için avantaj olması bekleniyor.  

Üçüncü kez çay üstü dükkanları esnafları ile bir araya geldiklerini, yıkım kararının açıklanmasından sonra bazı çevrelerce konunun çok farklı yerlere taşındığını belirten Süleyman Toyran;...