15 / 05 / 2024

Sultangazi Belediye Meclisi'nde şerh tartışması!

Sultangazi Belediye Meclisi'nde şerh tartışması!

Sultangazi Belediye Meclisi'nin Kasım 2. Olağan oturumu gerçekleştirildi. Oturuma Meclis 1. Başkan Vekili Av. Hacı Orhan Başkanlık yaptı. Ak Parti Grubuna Mustafa Demir ve CHP Grubuna Sait Coşkunoğlu Grup Başkan Vekilliği yaptı.



Sultangazi Belediye Meclisi’nin Kasım 2. Olağan oturumu gerçekleştirildi. Oturuma Meclis 1. Başkan Vekili Av. Hacı Orhan Başkanlık yaptı. Ak Parti Grubuna Mustafa Demir ve CHP Grubuna Sait Coşkunoğlu Grup Başkan Vekilliği yaptı. Oturumda 13 gündem maddesi üyelerin oylarına sunuldu. CHP Grubu 2-3-11 ve 12. Maddeler olmak üzere 4 gündem maddesine red oyu kullanırken 8 gündem maddesine evet oyu kullandı.

  

Meclis’te Hukuk- İmar Ortak Komisyonunun 4 numaralı “Kamu Yararına tahsislidir” şerhinin terkine olan “50. Yıl Mah. 288 M2 yüzölçümlü, mevcut imar planında bitişik mizan 4 katlı konut alanında kalan 2448 ada 1 parselin ½ hissesi  Sultangazi Belediyesinde bulunan taşınmazın üzerinde bulunan 23.06.2011 tarih ve 8980 yevmiye numaralı  ‘Kamu yararına tahsis edilmiştir’ şerhinin kaldırılmasını 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesi uyarınca uygun bulunmuştur.” maddesi tartışma yarattı.

 

 CHP’li Coşkunoğlu : “ Bu yer Belediyemize aitmiş. Önce bir bölümü satılmış bir şahsa. Sonra aynı şahsa ikinci bölümü de satılıyor. Bun anlamak istiyoruz.” dedi. Coşkunoğlu’nun sözlerine Ak Partili Mustafa Demir ise : “ Satış yetkisi verilmiş encümene, ilan edilmiş ve açık arttırma usulü ile satılmış. Taktir komisyonu fiyat belirliyor ve en yüksek bedeli verene satılmış. Zaten itiraz ve iptal yolu açıktı. Üzerine şerh konulmuş. Tapudan gelen yazı üzerine vatandaş mağdur olmasın diye yapıyor. Önerge verilir ve detaylı bilgi CHP’lilere açıklanır.” cevabını verdi.

  

CHP’li Coşkunoğlu sözlerine “ Bu arsanın tamamı niçin ikiye bölünüp satışı değişik tarihlerde aynı vatandaşa yapılmıştır. “ şeklinde devam ederken AK Partili Av. Hasan Esat İlhan : “ 2015 yılının Mayıs ayında yapılan bir satış söz konusu,  Vatansever ailesine ait bir parselden bahsediyoruz. Hisse satışı yapılmış ve buna binaen hak sahibi ihaleye girmiş ve o alanı almış. İhale ile almış belirtmek istiyorum. Simdi burada konuştuğumuz  vatandaşın mağduriyeti. O alan Belediyenin gibi gözüküyor o yanlıştan dönmek için bu gündem maddesi oturumda gündeme geldi.” Açıklamasını yaptı.

 

Ak Partililer ve CHP’liler arasında zaman zaman konuşmalarda ses tonu yükselse de üslup bozulmadı. CHP Grubu ilgili gündem maddesine hayır oyu verdi.



Haber Ekspres 


Geri Dön