06 / 05 / 2024

Sümerbank arazisi konusu belediyeye tahsis için tekrar İzmir Valiliği'nde!

Sümerbank arazisi konusu belediyeye tahsis için tekrar İzmir Valiliği'nde!

İzmir Valisi tarafından 6 kez veto edilerek geri gönderilen Sümerbank arazisi tahsisi konusu, İl Genel Meclisi’nde CHP’li üyelerin oyları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmesi istemi ile 7. kez valiliğe geri gönderildi...




İzmir Valisi tarafından 6 kez veto edilerek geri gönderilen Sümerbank arazisi tahsisi konusu, İl Genel Meclisi’nde CHP’li üyelerin oyları ile  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmesi istemi ile 7. kez valiliğe geri gönderildi. 


Aylardır İzmir gündemini meşgul eden Sümerbank arazisinin Büyükşehir Belediyesi'ne 20 yıllığına tahsis edilmesi kararı, İl Genel Meclisi gündeminde görüşülerek CHP’li üyelerin oyları ile 7. kez İzmir Valiliği'ne geri gönderildi. İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Sümerbank arazisi konusunun İzmir Valiliği'nden aynı gerekçelerle tekrar görüşülmek üzere meclise geri geldiğini belirtti. Değirmenci, AKP’lilerin bu araziyi eğitimde kullanılmasını istediklerini hatırlatarak, tapu kayıtlarında eğitim öncelikli bir şerh olmadığına dikkat çekti.


Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, “Arazi üzerinde zaten eğitime ayrılmış ve eğitime devam edilen bir kısım var. Zaten araziyi eğitim için kullanıyoruz.” diye konuştu. Alınan karar, İzmir Valiliği tarafından 30 Mart’a kadar karar geri gelirse olağanüstü meclis toplantısı yaparak kararı tekrar görüşebileceklerini belirten Başkan Değirmenci, “İzmir’in malları İzmir’de kalmalı.” dedi.


 

Bugün


Geri Dön