19 / 05 / 2024

sümerbank arazi tahsisi

sümerbank arazi tahsisi

İzmir Valisi tarafından 6 kez veto edilerek geri gönderilen Sümerbank arazisi tahsisi konusu, İl Genel Meclisi’nde CHP’li üyelerin oyları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmesi istemi ile 7. kez valiliğe geri gönderildi...

Gayrimenkul uzmanından 18-25 yaş arası gençlere tavsiye: iPhone parasına bir sürü arazi var, korkmayın alın!

Konut fiyat artışı Şubat ayında ilk kez enflasyonun gerisinde kalırken, arazi ve konut yatırımının mantıklı olup olmadığı sık sık gündeme geliyor. Girişimci Broker ve gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, 18-25 yaş arası gençlere arazi yatırımını tavsiye etti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Milli Emlak'tan hem indirimli hem de KDV'den muaf arsa ile arazi satışı! Mayıs 2024 ihalelerinde son dakika!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Mayıs 2024 ihale ilanları kapsamında Amasya Merkez'de arazi ve Çorum Bayat'ta da yer alan arsayı satışa çıkardığını duyurdu. İşte o ihale ilanları...

1952'de çimento dağıtımını Sanayi odası yapacak iddiası! 

1952 yılında Ankara Sümerbank Umum Müdürlüğü'nde Karabük'teki demir işlerinin görülmesi için toplantı yapılmış. Toplantıda çimento dağıtımı işi de görüşülmüş.

1939 yılında çimento ihtiyacı Sümerbank tarafından karşılanmış!

1939 yılında fabrikaların çimento ihtiyacını karşılayamamasından dolayı 1934 yılında çimento imalat ve ihracat işleri Sümerbank'a verilmiş.

1946 yılında devlet fabrikalarını satın almak isteyenler olmuş!

1946 yılında bazı sanayiciler devlet fabrikalarını özellikle de Sümerbank fabrikalarını satın almak istemiş.

Uygun fiyatlı arsa ve arazi arayanlara son dakika uyarısı: Aman bu tuzağa düşmeyin!

Emlak piyasasında yine dolandırıcılık olayları gündeme geldi. Uygun fiyatlı arsa ve arazi arayanlara bir son dakika uyarısı yapıldı. İşte o açıklama...

1941'de Sümerbank fabrikalarını daha verimli hale getirmek için tedbirler almış!

Ankara Sümerbank umum müdürlüğü 1942 senesi imalat programlarını hazırlamaya başlamış.  Sümerbank fabrikalarının önümüzdeki sene daha verimli hale gelebilmesi için tedbirler almaya başlamış.

İsrail gözünü Kıbrıs'a dikti: Kıbrıs'ta 27 bin arazi alarak 52 bin konut inşa etti!

İsrail Filistin'e uyguladığı işgal planlarını şimdi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de uygulamaya başladı. Kıbrıs'ta kurduğu şirketlerle şu ana kadar 27 bin arazi satın aldı ve 52 bin konut inşa etti.

Eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin olduğu arsaya yapılacak konut projesine ipotek engeli!

Çanakkale merkezde bulunan eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin bulunduğu alanda yapılacak konut projesi, yıllardır yapılamıyor. Nedeni ise söz konusu arsanın ipotekli olduğunun anlaşılması.

Çanakkale'deki 57 bin metrekarelik Sümerbank arazisi rezerv yapı alanı ilan edildi!

Çanakkale’deki 57 bin metrekarelik Sümerbank arazisi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv yapı alanı ilan edildi.

MHP'li üyeler itiraz etti, arazi tahsisi iptal edildi!

Elazığ İl Özel İdaresine ait olan 54 bin 540 metrekare alanın 5 bin 100 metrekarelik kısmının, ‘hizmet alanı’ ismi altında Elazığ Belediyesi'ne tahsis edildiği ortaya çıkmıştı. MHP’nin itirazları sonrasında arazi tahsisi iptal edildi.

Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Binlerce dönüm arazi topladılar!

Kıbrıs'ta Yahudilerin şimdiden 25 bin dönüm arazinin sahibi olduğu belirtildi. Peki Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Yahudiler Kıbrıs'tan neden arazi alıyor? 

Kıbrıs'taki gayrimenkullere Yahudilerden büyük ilgi! Büyük arazi ve dev binaları satın alıyorlar!

Yahudiler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuzeyinde bulunan stratejik yerlerden büyük arazi ve dev binaları satın almaya başladı. Peki Yahudiler başta olmak üzere yabancı yatırımcılar neden Kıbrıs'a yöneldi? İşte ayrıntılar...

sümerbank arazi tahsisi Haberi

sümerbank arazi tahsisi


İzmir Valisi tarafından 6 kez veto edilerek geri gönderilen Sümerbank arazisi tahsisi konusu, İl Genel Meclisi’nde CHP’li üyelerin oyları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmesi istemi ile 7. kez valiliğe geri gönderildi. 


Aylardır İzmir gündemini meşgul eden Sümerbank arazisinin Büyükşehir Belediyesi'ne 20 yıllığına tahsis edilmesi kararı, İl Genel Meclisi gündeminde görüşülerek CHP’li üyelerin oyları ile 7. kez İzmir Valiliği'ne geri gönderildi. İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Sümerbank arazisi konusunun İzmir Valiliği'nden aynı gerekçelerle tekrar görüşülmek üzere meclise geri geldiğini belirtti. Değirmenci, AKP’lilerin bu araziyi eğitimde kullanılmasını istediklerini hatırlatarak, tapu kayıtlarında eğitim öncelikli bir şerh olmadığına dikkat çekti.


Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, “Arazi üzerinde zaten eğitime ayrılmış ve eğitime devam edilen bir kısım var. Zaten araziyi eğitim için kullanıyoruz.” diye konuştu....