06 / 05 / 2024

Ülker Bizim Mutfak, Sümerbank Eski binasında!

 Ülker Bizim Mutfak, Sümerbank Eski binasında!

Ülker, Gopa kafelerinin ardından Bizim Mutfak markasıyla lokanta da açtı. Eminönü’ndeki Sümerbank’ın eski genel müdürlük binasında 2 kat kiralandı ve ilk şube hizmete girdi




Yeme içme sektörüne adım atan dev şirketlere Ülker de katıldı. Çorba, bulyon, bakliyat, makarna gibi ürünlerinin ortak markası olan Bizim Mutfak’ı kullanan Ülker, ilk şubesini İstanbul Eminönü’nde açtı. Bizim Mutfak Lokantası adlı yatırım, tarihi bir binada vitrine çıkarıldı ve Sümerbank’ın eski genel müdürlük binasının giriş katında hizmete girdi.


Geleneksel ve uygun fiyatlı


Sektöre sonradan giren büyük yatırımcılar genellikle dünya mutfağı veya et ağırlıklı konseptlere yönelirken, Ülker, geleneksel lezzetlerin sunulduğu bir restoran yarattı. Mayısta açılan Bizim Mutfak Lokantası, günde 25 çeşit sıcak yemek, 4 çeşit zeytinyağı , 4 çeşit salata ve 6 çeşit tatlı hazırlıyor. Parolalarından biri uygun fiyat olan mekan, geleneksel esnaf lokantası kavramının güncel yorumu olarak tarif ediliyor.

Restoran işletmeciliği ve yeme içme sektörü, son dönemde pek çok ünlü isim ve şirketin ilgisini çeken bir yatırım kapısı halinde. Daha önce de YKM'nin ortaklarından Saruhan Tan, Gamze Cizreli'nin yarattığı kafe restoran zinciri Big Chefs'e ortak olmuştu. Doğuş holding, ünlü et restoranı Nusret'e ortak olup bu alanda büyük oynayacağını açıklamıştı. Premium çikolata markası Gopa'nın sahibi olan ve markanın kafelerini açan Ülker'in de Türkiye'de büyüklüğü 7 milyar doları aşan yeme içme sektöründeki yatırımlarının devam etmesi bekleniyor.


Bina, Kültür Bakanlığı'nda


1800'lü yıllarda inşa edildiği bilinen ve 1933'te Sümerbank'ın taşındığı bina, 10 yılı aşkın süredir Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kullanımında. Döner Sermaye Saymanlığı'na da ev sahipliği yapan binada, birkaç yıl önce döner satan bir işletme açılması eleştiri konusu olmuştu. Döner Sermaye işletmesi Merkezi (DÖSİM)"Kebapçılar ço istedi ama tarihi binaya yakışmaz gerekçesiyle vermedik. Döner satıldığını bilmiyordum. Kapattıracağız" demişti.


Çorba 2.50 Tatlı 3.50 TL


Osmanlı tarzı aydınlatmalar, Selçuklu motifi seramikler ve yerlerde kullanılan çinilerle bulunduğu bölgenin tarihi dokusuna uyum sağlayacak biçimde tasarlanan Bizim Mutfak Lokantası'nda kişi başı yaklaşık 10 TL'ye doymak mümkün. Menüde çorba 2.50, tatlı 3.50, kuru fasulye 4.50 TL.


Habertürk



Geri Dön