02 / 05 / 2024

Superonline'dan İzmir'e 185 milyon TL yatırım!

Superonline'dan İzmir'e 185 milyon TL yatırım!

Kentte bin 800 kilometreyi aşkın fiber ağ ile donattıklarını belirten yetkililer, Turkcell Superonline'nin TV platformu Turkcell TV Plus'ta ise 54 bin aboneye ulaştıklarını dile getirdi.




Turkcell Superonline'nin, İzmir'de 2008 yılından bu yana gerçekleştirdiği yatırımlarla 1000 Mbps hızında internet hizmetini 270 bin ev ve işyerinin kapısına kadar ulaştırdığı açıklandı. Kentte bin 800 kilometreyi aşkın fiber ağ ile donattıklarını belirten yetkililer, Turkcell Superonline'nin TV platformu Turkcell TV Plus'ta ise 54 bin aboneye ulaştıklarını dile getirdi.


Turkcell tercihi

İzmir ve Türkiye'deki yatırımları hakkında bilgi veren Turkcell Superonline Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, Turkcell Superonline toplam internet müşteri sayısının, 686 bini fiber kullanıcısı olmak üzere, 1.1 milyon olduğunu; ses müşterilerinin sayısının da 500 bini geçtiğini söyledi. Özata, bugüne kadar Türkiye genelinde 2.5 milyar TL'lik, yalnızca İzmir'de ise 185 milyon TL'lik yatırıma imza attıklarını belirterek, "İzmirliler, teknoloji ve iletişim alanında yenilikleri hızla benimseyen yapılarıyla öncü şehirlerimiz arasında yer alıyor. Turkcell Superonline olarak, İzmir'de yüzde 42 penetrasyon oranına sahibiz. Bu demek oluyor ki; bireyselde Turkcell Superonline'ın en çok tercih edildiği şehrimiz İzmir" diye konuştu. Özata, 106 bin fiber internet müşterisine ulaştıkları şehirdeki fiber kullanıcılarının aylık ortalama veri tüketiminin 46 GB, ortalama hızın ise 26 Mbps olduğunu söyledi.



Yeni Asır


Geri Dön