12 / 05 / 2024

Süreç uzadıkça iddialar havada uçuşuyor! EYT'de korkulan mı olacak?

 Süreç uzadıkça iddialar havada uçuşuyor! EYT'de korkulan mı olacak?

EYT düzenlemesinin Meclis'e gelmesiyle ilgili süreç uzadıkça iddialar artıyor. EYT'nin Mart ayında düzenlemesi çıksa bile uygulamasının Haziran'dan sonraya kalabileceği ileri sürüldü.



 Süreç uzadıkça iddialar havada uçuşuyor! EYT de korkulan mı olacak?

AKP cephesinden sürekli yeni tarih verilirken son olarak AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik bugün yaptığı açıklamada EYT'nin en geç Mart ayında sonuca ulaşacağı ifade edildi.

"Mart ayında çıksa bile uygulama ertelenebilir"

Ekonomist Evren Devrim Zelyut uygulaması sürekli ertelenen EYT konusunda korkutan bir olasılığı gündeme getirdi. EYT ile ilgili düzenlemenin bir türlü Meclise'e gelmemesi ve yürürlüğe sokulmaması hakkında dikkat çekici bir yorumda bulunan Zelyut, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT konusuna bakışının daha önceki açıklamalarından bilindiğini savunarak, iktidarın sıkışmasa bu müjdeyi vermeyeceğini kaydetti. Zelyut, "AKP lideri Erdoğan’ın EYT konusuna bakışını anlatmama sanırım gerek yok. AKP sıkışmasa Erdoğan EYT müjdesi vermezdi. Ancak AKP oyları toparlandıkça verilen bu sözün yürürlüğe girmesinin uzadığı görülüyor" ifadesini kullandı.

YASAYA BİR MADDE KONUR VE ERTELENİR

Zelyut sosyal medyadan paylaştığı mesajda, iktidarın sözden dönmek değil ama sözünü tutmamak için yollar bulmasının zor olmadığını, oy oranlarında toparlanma oldukça, uygulamanın gecikeceğini ileri sürerek, yasa çıksa da yasaya konacak bir madde ile uygulamanın Haziran sonrasına ertelenebileceğini iddia etti. İktidarın, EYT düzenlemesinin yürürlüğe sokulmasının Haziran sonuna bırakarak donduracağını, seçim kazanılırsa uygulamanın ileri bir tarihe ertelenebileceğini, seçim kaybedilirse yürürlüğe sokulma mükellefiyetinin Altılı Masa'ya devredilmiş olacağını savundu.

"Seçim sonrasına ertelenme diye bir şey yok"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin ne zaman Meclise sunulacağı ve muhalefetin, "EYT'yi bilerek geciktiriyorlar, seçimi bekliyorlar" yönündeki bir soruyu yanıtlarken, EYT ile ilgili siyasi iradenini ortaya çıktığını ve kararın verildiğini ifade etti. Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, EYT'lilerin şubat ya da en geç martta aylıklarını almaya başlayacakları yönünde açıklaması hatırlatarak çalışmaların bu yönde devam ettiğini dile getirdi. Çelik, EYT düzenlemesi için seçimin beklendiği ya da seçimden sonraya kalacakmış gibi bir şeyin kesinlikle söz konusu olmadığını belirterek, "Bu meseleden dolayı sıkıntı çeken vatandaşlarımızın sıkıntısı giderilmiştir. Şubat, en geç mart ayı içerisinde sonuca tamamen ulaşılmış olacaktır" ifadesini kullandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön