18 / 05 / 2024

Suriyeliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Suriyeliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Suriye vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabilir mi? Suriyeliler Türkiye'den ev alabilir mi? Suriyeliler Türkiye'den arsa alabilir mi? Suriyeliler Türkiye'den iş yeri alabilir mi?



Suriyeliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Suriye, Ortadoğu'da Lübnan, İsrail, Ürdün, Irak ve Türkiye ile komşu bir ülkedir. Akdeniz'e kıyısı vardır. Başkenti ve en büyük şehri Şam'dır. 


Suriye'nin toplam nüfusu resmi verilere göre 2004'te 17 milyon 921 bin kişiydi. Halep, Lazkiye, Humus diğer büyük şehirleridir.


Peki, Suriye vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabilir mi? Suriyeliler Türkiye'den ev alabilir mi? Suriyeliler Türkiye'den arsa alabilir mi? Suriyeliler Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Suriye vatandaşları, Türkiye'den mütekabiliyet şartı olmadan gayrimenkul sahibi olabilen ülke vatandaşları arasında yer alıyor. 2012'de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı genelgeye göre, Suriyeliler özel izin ile taşınmaz sahibi olabiliyor. Suriye vatandaşlarının taşınmaz talepleri merkeze sorularak sonuçlandırılıyor.


Suriyelilerin Türkiye'den konut sahibi olabilmeleri için gerekli belgeleri temin ederek, tapu dairesine başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Tapu dairesinde gereken belgeler şu şekilde sıralanıyor:

-Kimlik belgeleri veya pasaportları,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkereleri,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslı veya onaylanmış bir örneği. 




Geri Dön