28 / 04 / 2024

Suudi Arabistan 18 Türk şirkete ithalat vizesi verdi!

Suudi Arabistan 18 Türk şirkete ithalat vizesi verdi!

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Suudi Arabistan'ın süt ürünleri, kırmızı et ve bal üretimi yapan 18 şirket için ithalat izni verdiğini açıkladı. Yılın ilk 6 aylık döneminde bu ülkeye yapılan ihracat geçen yıla göre yüzde 747,5’lik artışla 1 milyar 113 milyon dolara çıktı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekonomi kurmaylarının, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Suudi Arabistan'ı kapsayan ekonomi turu sonuçlarını vermeye başladı. Bu ziyaretler sırasında pek çok anlaşmanın imzalandığı bildirildi.

Ege İhracatçı Birlikleri tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyaretinin hemen ardından ilk somut adımın hayvansal mamuller sektöründen geldiği kaydedildi.

Dunya.com’un haberi ne göre Suudi Arabistan’ın, Türkiye’den süt ürünleri, kırmızı et ve bal ithalatı yapmasının yolunun artık açıldığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Suudi Arabistan Gıda ve İlaç İdaresi'ni (SFDA) temsilen Türkiye’yi ziyaret eden heyet, süt ürünleri sektöründe 5, koyun etinde 4, işlenmiş koyun eti sektöründe 3, sığır eti sektöründe 6 ve bal sektöründe 2 toplamda 18 firmaya Suudi Arabistan’a ihracat vizesi verdi."

HEDEF 100 MİLYON DOLAR

Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında siyasi ilişkilerin rayına girmeye başladığını, 2020 yılından önce 100 milyon dolara varan su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatı yaptıklarını ifade etti. Kızıltan, iki ülke arasındaki siyasi yakınlaşmanın sonrasında öncelikle Suudi Arabistan’a 100 milyon dolarlık ihracat hacmine ulaşmayı, sonrasında ise bu rakamı geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön