17 / 05 / 2024

Suudi Arabistan uyarı yapınca brent petrol fiyatları ne oldu? 


Dünyanın önde gelen petrol üreticilerinden Suudi Arabistan’ın açıklamaları, petrol fiyatlarının artmasına neden oldu.



Suudi Arabistan uyarı yapınca brent petrol fiyatları ne oldu? 

Gerekli görüşmeler yapıldı fakat kriz çözülemedi..

ABD borç tavanı üzerindeki duraklama, finansal piyasalar üzerinde ciddi bir baskı yaratmaya devam ediyor. Bloomberg haberi baz alınarak ABD ham petrolü fiyatlarında yaşanan artış, borç tavanı konusunda yaşanan ilerleme eksikliğini telafi etti.

 Kevin McCarthy tarafından yapılan açıklamaya göre, iki taraf arasında henüz bir anlaşmaya varılamadı ve temerrüd riski hala mevcut. Bu durum, finansal piyasalarda büyük bir belirsizliğe yol açıyor. Ham petrol fiyatlarında yaşanan artış, yatırımcıların dikkatini bir miktar da olsa borç tavanı meselesinden uzaklaştırdı. ABD ham petrolü WTI, geçtiğimiz günlerde 80 doları aşarak son iki yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu durum petrol ihracatçısı ülkelerin gelirlerinde artışa neden olacakken tüketiciler için ise artan enerji maliyetleri anlamına geliyor. 

ABD borç tavanı konusunda yaşanan kritik süreç hala devam ediyor ve çözüme ulaşılması finansal piyasaları rahatlatacak önemli bir adım olacak. Piyasaların bu konuda daha fazla bilgi ve gelişmeleri yakından takip edeceği tahmin ediliyor.

Brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu? 23 Mayıs brent petrolün varil fiyatı kaç dolar?

Akaryakıt alacaklar elini çabuk tutsun! İşte 22 Mayıs 2023 güncel benzin ve motorin fiyatları!

Bakan Dönmez açıkladı! Müjde yolda


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön