30 / 04 / 2024

Suudi Arabistan uyarı yapınca brent petrol fiyatları ne oldu? 


Dünyanın önde gelen petrol üreticilerinden Suudi Arabistan’ın açıklamaları, petrol fiyatlarının artmasına neden oldu.



 Petrol fiyatları uzun bir süredir kritik seviyelerin altında seyrediyordu ve şimdi de talep endişelerine bağlı olarak şekillenecek. Suudi Arabistan’ın uyarıları, petrol fiyatlarının yüzde birin üzerinde artış göstermesine neden oldu.

Ham ve Brent petrol fiyatları, Suudi Arabistan tarafından yapılan açıklamaların etkisiyle yeni bir toparlanma sürecine girdi. Suudi Arabistan, daha sıkı bir piyasa görünümünü destekleyen açıklamalar yaparak, spekülatörleri kısa pozisyondan korudu. Bu açıklamalar sonrası petrolün varil fiyatı 76,95 dolar seviyesine ulaştı ve üçüncü seansta % 1'in üzerinde bir artış gösterdi.

Suudi Arabistan uyarı yaptı. Dikkat edilmesi gerekli..

ABD ham petrolü, Bloomberg haberine göre son iki gündeki artışın ardından yaklaşık % 2'lik bir artışla varil başına 74 dolara yükseldi. Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Salman ise, ittifakın yılın ikinci yarısı için yapacağı üretim politikası toplantısından bir hafta önce spekülatörlere dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Bu uyarının ardından piyasa hareketlendi ve petrol fiyatları artış gösterdi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön